Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
Yazar olmak...

Yazınızı ilgiyle okudum. Pek çok insan gibi ben de kendimden bir şeyler buldum yazınızda. 27 yıl edebiyat öğretmenliği yapmış biri olarak ben de bir kaç şey söylemek isterim. Ele aldığınız konu gerçekten çok karmaşık bir konudur. "İyi bir yazar" olmakla, "çok okunan" bir yazar olmak belki eşdeğerde görülebilir ama öyle değildir. Yayın evleri genelde para kazanma amacıyla kitap bastıkları için riske girmek istemezler. Bu yüzden ünlü yazarların kitaplarını basmayı tercih ediyorlar. Bir tanıdığım var, yazdığı kitapların tüm masrafını kendi karşılıyor ve sonra onları bedava dağıtıyor. Yazmak çok okunmak ya da para kazanmak amacıyla yapılırsa bir anlamı kalmaz. Ölümsüz eserlere imza atanların çoğu yaşadıkları dönemde anlaşılmamış, okunmamış ve yoksul yaşamış ama yine de yazmaktan vazgeçmemiştir. Çünkü yazmak bir ihtiyaçtır.

20 Şubat 2017 12:46
Martin Eden - Jack London

Martin Eden benim en çok etkilendiğim romanlardan biri. Bu yüzden aynı romanı ben de kendi bakış açımdan anlattım. Saygılar, selamlar.

12 Şubat 2017 19:18
Merak ve araştırma

Nizamettin bey, yazınızı ilgiyle okudum."Araştırma" benim de çok önem verdiğim bir konudur. İnsan her şeyden önce "araştırmayı" öğrenmeli. İnsanı insan yapan özelliklerinden biri de araştırma isteğidir. Konuyu çok iyi anlatmışsınız. Saygılar.

06 Şubat 2017 11:33
 
Toplam blog
: 0
:
Kayıt tarihi
: 17.10.16