Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Enginarlı Sinkonta yemeği

Enginarlı Sinkonta yemeği
 

ENGİNARLI SİNKONTA YEMEĞİ (GÖRSEL NETTEN)


Sinkonta’nın anlamı bazı yörelerde gıcık aldığımız kimselere verilen isimdir. Balkabağı ile yapılan bu yemeği Manisa’da bir arkadaşımda yedim, çok hoşuma gitti. Arnavut Göçmeni olan bir arkadaşım da bu yemeğin kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. Sinkonta kemikli etle yapıldığı gibi, etsiz de yapılıyor, tercihinize kalmış.

YAPILIŞI

Yarım kilogram kemikli et düdüklü tencerede pişirilir, suyu alınır ayrı bir kaba konur. Etler borcama yayılır. Üzerine soyulup dilim, dilim doğranmış 1 büyük baş soğan yayılır, Soğanların üzerine Yarım kilo ayıklanıp dilimlenmiş enginar yayılır. 3er tane kırmızı, yeşilbiber yıkanarak küçük, küçük doğranarak enginarların üzerine konulur. Onların üzerine 4 diş soyulup küçük doğranmış sarımsak yerleştirilir. En üste dilimlenmiş 3 adet domates ilave edilerek isteye bağlı tuz, serpilir. Bir tabakta 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı etin suyu ile iyice ezilir ve 2 kaşık sıvı yağla birlikte yemeğin üzerine gezdirilir. 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir. Pişirilen yemek fırından çıktıktan sonra üzerine isteye bağlı kuru nane ve yıkanıp doğranmış maydanoz serpilerek süslenir ve servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..