Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '20

 
Kategori
Teknoloji
 

enGrehber HAZIR

enGrehber HAZIR

Kullanarak/kullandırarak destek mümkün: enGrehber:

Mutluyuz ki uzun süreden beri yazımı, denemesi devam eden enGrehber tamamlandı. Şimdi sizin kullanımınıza ve destek olabilmenize hazır. “Her yerde, her şartta, her zaman herkes iyilik yapabilir.” Toplumumuza, toplumumuzun en çok sıkıntı çeken kesimlerinden birine destek olmaya ne dersiniz?

enGrehber NEDİR?

Bilgilendirerek, kullanıcı adına işlemleri yaparak hayatı inanılmaz derecede kolaylaştırabilecek yetenekte bir yapay zeka yazılımdır. Engellilerle ilgili konuların ve işlerin hayati  olduğu düşüncesiyle şimdilik bu alanda katkı yapmaya başlamıştır.

 

NİÇİN enGrehber?

Günlük hayatta bilinen ve kullanılan “Hangi okula gidebilirim?”, “Okula nasıl başlayabilirim?”, “Kitapları nasıl bulabilirim?”, “İş için nereye müracaat etmeliyim?” gibi bir çok sorunun cevabı engelliler açısından yaygın olarak bilinememektedir. Engellilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilmesi ve o bilginin soran kişiye en anlaşılabilir ve kullanabileceği şekilde aktarılması için bu yapay zeka yazılım yapılmıştır. Yakın bir gelecekte kullanıcı adına hastane randevusu, RAM randevusu, bilet alma gibi bir takım müracaatlar ve işlemler de yapabilecektir.

 

enGrehber KULLANIM KILAVUZU

1. enGrehber’e sahip olmak çok kolay.

Akıllı telefonunuzdan Play Store veya App Store’a giriyorsunuz uygulamaların arandığı yere “engrehber” yazıyorsunuz. Bulunca da herhangi bir ücret ödemeden telefonunuza yüklüyorsunuz.

2. enGrehber’e kaydolmak da çok kolay.

Telefonunuzdaki programı çalıştırıyorsunuz. Giriş ekranında “Kaydol” bağlantısına dokunuyorsunuz. E-posta adresinizi yazıyor ve kendinize bir de parola belirliyorsunuz. Yalnız şifrenizde büyük harf, küçük harf ve rakam olması gerekiyor. Çünkü, kötü niyetliler kolayca sizin programınızı kullanamasın diye güçlü parola belirlemenizi istiyoruz.

3. enGrehberi kullanmak da çok kolay.

     enGrehber konuşuyor:

İster konuşarak ister yazarak sorunuzu bana sorun. Diyelim ki önce yazarak soracaksınız. Diyelim ki “engelli raporu nasıl alınır?” diye yazdınız. Ben de şöyle cevap veriyorum: “Sana yakın sağlık bakanlığının belirlediği engelli raporu vermeye yetkili tam teşekküllü hastaneye başvuru yaparak ve engellilerin kamu kurum ve kuruluşları olan Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, defterdarlık, Türkiye İş Kurumu gibi yerlerden alacağın resmi yazılarla ilgili hastanenin sağlık kurulu birimine başvuruda bulunmalısın.

Şimdi bana hangi hastaneden engelli sağlık kurulu raporunu almak istediğini söyle veya seni en yakın hastaneye yönlendirmemi ister misin?”

Konuşarak sormak istediniz: Onun için mikrofon işaretine dokunun sonra da sorunuzu sorun. “Engelli raporu nasıl alınır?” ve cevabı bekleyin.

Gördüğünüz gibi çok basit.

Şimdide lütfen herkese tavsiye edin. Bir çok insana yardımcı olabilmem için sizin desteğinize ihtiyacım var.

enGrehber’İ GELİŞİM DESTEĞİ

enGrehber küçük enerjileriniz sayesinde büyük gelişmeler gösterecek. enGrehber sürekli gelişen bir yapay zeka yazılım. Şu şekilde katkı yapabilirsiniz?

  1. Çok fazla soru sorarak
  2. Bir konuyu farklı şekillerde sorarak
  3. Hata yaptığında veya tatminkar cevap vermediğinde en alttaki e-postaya bildirerek
  4. Ccevabın daha iyi nasıl verilebileceği hakkında önerilerinizi en alttaki e-postaya bildirerek
  5. enGrehber daha nasıl faydalı olabilir önerilerinizi en alttaki e-postaya bildirerek
  6. Yukarıdaki 5 maddeyi çevrenizdekilerin veya ulaşabildiklerinizin de yapmasını sağlayarak

 

enGrehber DAHA İYİ İÇİN

enGrehber EKİBİ

 

Ek Bilgi: enGrehber Türkiye Beyazay Derneği tarafından İç İşleri Bakanlığıkatkılarıyla bir kamu hizmeti olarak sunulmaktadır. Bu uygulamanın  kullanımının yaygınlaştırılması, geliştirilmesine destek verilmesi “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında değerlendirmek isteyen öğretim üyeleri ve öğrencilerin en alttaki e-posta adresinden iletişime geçmesi gerekmektedir.

e-posta: engrehber@beyazay.org.tr

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..