Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '11

 
Kategori
Müzik
 

Enrico Macias 13 eylülde İstanbul'a seslenecek

Enrico Macias 13 eylülde İstanbul'a seslenecek
 

Barışın sesi olarak tanımlanan Enrico Macias 11 Aralık 1938’de Cezayir’ in Constantine şehrinde doğdu. Yahudi kökenli, Cezayir asıllı Fransız şarkıcı 1960’ lı yıllarda yazdığı ve söylediği eserlerle Türk sanatçılar tarafından da büyük ilgi gördü. Avrupa’nın birçok ülkesinde geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Eserleri 60’lı ve 70’li yıllarda Fecri Ebcioğlu, Fikret Şenes ve Ülkü Aker’in yazdığı Türkçe sözlerle ünlü sanatçılar tarafından okundu. 

 

Yıllardır Türkiye’de verdiği konserlerinde büyük bir sevgi seli ile karşılaşan sanatçı 13 Eylül’de de; Ajda Pekkan, Nilüfer, Yeliz, Seyyal Taner, Erol Evgin, Ayla Algan, Füsun Önal, Selçuk Ural, Gönül Yazar, Berkant, Ferdi Özbeğen, Engin Evin, Hümeyra, Tanju Okan gibi ünlü isimlerin söylediği Hoşgör Sen, Bu ne Dünya Kardeşim, Arkadaşımın Aşkısın, Olmaz Olsam, Aşka Veda gibi unutulmaz şarkılarını bir kez daha muhteşem bir müzik şöleni eşliğinde sergileyecek. 

 

Ellinin üzerinde albüme sahiptir. Seksenin üzerinde şarkısının Türkçe versiyonlarıyla Türk müzisyenlerin kalbinde ayrı bir yeri vardır. Enrico Macias bize yabancı değil bizim sanatçılarımızdan biri olarak kabul edilir. O dönemlere ait, hayatlarımızda iz bırakan sanatçıları yazarken her gün muhakkak bir şarkısını dinlediğim Enrico Macias’ın 13 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde İstanbullulara sesleneceğini bildirmekten büyük bir sevinç duyarım. 

 

Dinlenmesi, yaşanması gereken bir atmosfer. Türk Müziği’ne ve Türkiye’ye olan ilgisi eminim bizlerde ayrı bir sempati oluşturuyor. Zingarella”, “La Guitare”, “Solenzara”, “Le Femme De Mon Ami” gibi onlarca unutulmaz şarkısını canlı performansıyla dinlemek bizler için şans olsa gerek. Eserlerinde ele aldığı temalar, ses tonu ve içtenliği ile karşımızda olacak. Gidecek olanlar için şimdiden keyifli dinlemeler. 

 

13 Eylül 2011 21:00 

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, İstanbul 

Bilet satışları Biletix’den temin edilmekte. 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=L3dzgYEXVuw 

 

http://www.youtube.com/watch?v=7sUQLA7Wp0A 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..