Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Entelektüel Olmak

Entelektüel olabilmek için ahlak ve terbiyeyi aileden alarak gelmiş olmak gerekir. 
 
Ülkemizde entelektüellik denilince akla çok farklı şeyler geliyor. Kitap okuyan herkes entelektüeldir gibi. Entelektüel insan, şahsına münhasır bir insandır sonradan olunmaz o zaman devşirme durur, içten gelen bir şeydir. 
 
Düşünsel bir olguyu fiziksel olaylarla sorgulamak Ortadoğulu bakışıdır. Yediğin, içtiğinle, giydiğin, kullandığın şeylerle ya da tercih ettiğin sözlerle, mekanlarla olamayacağın bir şeyi yine onlar yüzünden de kaybedemezsin. Olası tüm perspektiflerinin önünde şekilcilik lensi standart donanımda bulunan bir toplum için çok ta şaşırtıcı olmayan bir bakış açısı olsa da yine de üzücüdür.
 
Entelektüel kavramı zihinsel ve felsefi bir kavramdır, yaşantınızı değiştirmek demek değildir. İnsanları ötekileştiren insanları baskı altında tutmak isteyen kişiler, entelektüel bir düzeye ulaşamazlar.
 
Kalite insanın içindedir yaşam standartlarında değil. Basit olmak kibirli insanoğluna zor gelmiştir her zaman. Özlemle aradığı o iç huzurun yolu tamda basit bir yaşantıdan geçiyor olmasına rağmen. 
 
Birçok insan kendisini insan sarrafı zanneder. Halbuki bu bilmişlik herkes için geçerli değildir ve çoğu kez yanılırlar. İnsanlar ayrı ayrı birer dünyadırlar kimini beş dakikada çözersiniz, kimini çözmek için ise bir ömür alır. Ama emin olduğum bir şey varsa çoğu insanın göründüğü gibi değilde kendini göstermek istediği gibi olduğudur.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..