Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Entelektüele zekâ testi

Entelektüele zekâ testi
 

OSHO, "Entelektüellik zekâ değildir" diyor Ve ekliyor" entelektüel olmak sahtedir"... Sahte olan neymiş lügate birlikte bakalım!'

Entelektüel: Bilim, teknik ve kültürün, değişik dallarında özel öğrenim görmüş (kimse), aydın, münevver.' Diye tanımlıyor TDK sözlük!

Entelektüellik sahteyse; zeki diye yere göğe sığdıramadığımız 'bilim, teknik ve kültürün değişik dallarında kendini yetiştirenlere ne ad koymalıyız?

OSHO’ YA göre içsel bilincin gelişmesi 'Zekâ' diye tanımlanabilirmiş!

Zeki bir kişi geçmiş deneyimlerine dayanarak hareket etmez; o şimdiki zamanın içinde hareket eder-miş!

Mimar Sinan, kendi deyimiyle çıraklık döneminde: Şehzade, kalfalık döneminde Süleymaniye, ustalık döneminde de Selimiye Camilerinin mimarı olduğunu ifade etmiş.

Bir bakıma deneyimlerinden yaralanmış ve mimaride zirveye çıkmış! 

OSHO' YA göre, zeki bir kişi geçmiş deneyimlerine dayanarak hareket etmez; o şimdiki zamanın içinde hareket eder!

Sinan bir mimar!

Mimarlık deneyim tecrübe ve görselliğe dayanır dersek, onuna özenlere ne diyeceğiz? Reklam yapmadan, isim, ad makam mevki sıralamadan, günümüze dönersek;  çırak, kalfa, usta dönemleri ile anılmak isteyenleri terazinin hangi kefesinde tartalım?

Zekânın zamanın içinde hareket eder tanımı siyasi gündemi cuk diye yerli yerinde yorumlamaya hem yetiyor hem de artıyor.

Azeri Şair Bahtiyar Vahapzade'nin mısralarında yer bulan: 'sinek kadar gücüyle, kendini Dev sananlar' ifadesiyle tanımlanabilen kişilikleri hangi ölçü birimi içine sıkıştırırsanız siz sıkıştırın!

Kalfalıkları, çıraklığını, Ustalıkları kalfalıklarını aratan, hatta çıraklıkları ustalıklarından daha az zararlı olanı zekâ terazisi kefesine sığar mı?

Keşke mümkün olsa ve sığabilse!

Türkiye 2014 yerel seçim atmosferine erken girdi!

Siyasi Parti Genel Başkanları, siyasi mülahazalarla tabanını muhafaza etme adına; Vatan toprağına nifak tohumu saçıyor.

Seçim arenasında kırmız görmüş boğa gibi birbirine saldıran siyasetçide Zekânın kırıntısı olsa: aş, iş, ekmek peşindeki yurdun insanını kara bulut gibi bölük pörçük parçalar mı?

Hadi beyler! Entelektüelleri zekâ testi bekliyor 

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..