Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '19

 
Kategori
Deneme
 

EnZorudur Başlık Oysa Şuan (.)

Bu ekranın başına geçmeden yazmak istediğin konuya karar verirsin  normalde. Ben ilk defa bu kadar kararsızım konu konusunda. Şiir mi yazsam, masal mı dile getirir içimdeki kaygıları, yoksa mini bir destan mı olur bu duygulardan... Ama makale olmayacağı kesin şuan ki yazacaklarımdan. Bir çok sebep ve etkenle defalarca bu ekranın karşısında buldum kendimi. Ama yine söylüyorum hiç birinde bu kadar zorlanmadım doğru kelimeleri bulmakta sevgili okur.

Nokta'nın virgüle olan aşkını anlatmış mıydım size. Nokta'yı tanırsınız hepimiz aşağı yukarı binlerce kez kullanmışızdır. Birşeyleri bitirmek için bu cümle olur, yağmur olur, yaş olur ama mutlaka bir amaca son buldurur. Günlerden bir gün nokta hayatının hep birşeyleri bitirdiğini kimilerini ağlattığını, kimilerini üzdüğünü fark eder. Ve bir karşılığı olması gerektiğini düşünür. Çaresizdir bir noktada 'Nokta' da...

Az gider, uz gider satır başları, insanların tatlı telaşları hep onunla biter. Birgün tüm cesaretini toplar karşı ülkedeki virgülün kapısını çalar. Aslında çok duymuştur adını ama hiç gormemistir suretini. Hakkında çok şey dinlemiştir o güne kadar. Ama onun kendisini bu denli etkileyeceğini hiç tahmin etmemiştir.

Karşı ülkenin kapısı büyük bir hışımla açılır nokta'ya adını duyan bizi bitirmeye mi geldi derler çünkü. Bizim noktaysa mahcup bi çare gitmiştir virgülün kapısına. Ta ki virgülün huzuruna çıkıncaya... ilk defa hayatta bitirmemenin bir 'es' vermenin yani '...' üç nokta'nın da olabileceğini fark eder. Virgül ona özünü hatırlatmıştır. Hatta noktalı virgül olabilmenin mutluluğunu yaşatacaktır ilerde. Yani cümleleri bitirmeden de yoluna devam edebileceğini. Kimseyi üzmeden, aileleri yıkmadan, yağmura sevdalanabilecegini... Gel gelelim nokta ile virgül bir olmuşlar. Virgul'se nokta hakkında oldukça olumsuz şeyler duymuştur bunca zaman oda ta ki...

Hep ön yargılıyız hayata, insanlara ve masallara... Hiç izin vermeyiz bizi şaşırırtmasına. Siz böyle olmayın olur mu sevgili okur. Hayatın aşkla ve noktalı virgülle sonlanmasına bazen izin verin. Belki tüm edebiyatçılar bana kızacak ama bazen iki nokta üst üste bile size bu fırsatı verirken; kendinizi veya durumu izah etme... Sizde bir şans verin Şu 'Hayat klavyenize' ve tüm yargılarınızdan kurtulun henüz sona gelmemişken. İki satır arası hayatlarımız.

Aşk'la ve muhabbetle kalın...

 
Toplam blog
: 10
: 510
Kayıt tarihi
: 03.10.12
 
 

'Kim' olduğumu hemen yazıyorum hiç bekletmeden; çünkü hayat beklemeyi sevmiyor. Öyle olsa zaman kav..