Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi Zemin Kaplama
 

Epoksi Nedir?
 
Epoksi, termosetler grubundan yer alan kimyasal bir reçinedir. Epoksi sistemi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme kimyasalı (hardener) meydana gelir. Epoksi zemin kaplama reçinesindeki tekil moloküller ile kürlenme kimyasalı (hardener) ile birkeşerek uzun zincirleme molekül bağları oluşturur (polymer). Bu birleşim; karışım kürlendiğinde sert bir polymer meydana getirir. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer ve takip eden ortalama 24 saat içinde kurumaya başlar (üzerine basılabilecek kadar) ve yaklaşık 7 gün içinde en sert durumuna ulaşır.
 
Epoksi zemin kaplama her türlü kara ve deniz yapısında, doğanın rüzgar, ısıl değişimler, donma ve çözünme, kirlenme ve sanayinin mekanik, fiziksel ve kimyasal en kötü koşullarına karşı yapı zeminlerini (iç ve dış) estetik malzemelerle kaplayarak korumak için geliştirilen teknolojik yapı malzemesi grubudur.
 
Kimyasallara karşı dayanıklıdır.
Yoğun yaya trafiğine dayanaklıdır.
Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı zeminler oluşturur..
Dekoratif uygulamalarda geniş bir renk yelpazesine sahiptir.
Ticari ve endüstriyel kullanıma uygundur.
Kolay temizlenir, hijyeniktir.
Agrega kullanılarak kaymaz bir zemin elde edilebilir.
Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
Estetiktir.
Solvent içermez.
 
Epoksi, genel olarak, beton zeminlerin partiküler bir kaplama düzlemi oluşturulmak sureti ile korunması, tamiri ve dekoratif bir görünüm verilmesi amacıyla kullanılan bir ürün grubudur. Bu özelliklerinden dolayı, çok geniş bir alanda; sağlam, dekoratif, sıhhi kimyasal ve fiziksel dayanımları çok yüksek, hem uygulama ve hem de sonraki kullanım ömrü içinde insan sağlığına zararsız zeminlerin imalatında her geçen gün daha da artan bir taleple kullanılmaktadır. Yapı sektörünün her geçen gün daha bilimsel ve teknolojik metotlara yönelmek ihtiyacı, uzmanlaşmış bilimsel ve teknik kadrolarla üretilen ve uygulanan ürünlerin daha da yaygılaşarak kendilerine zemin hazırlaması şansını ve zorunluluğunu dayatmaktadır. .
 
Epoksinin Kullanım Alanları
 
Epoksi yapısı gereği, özellikle endüstriyel alanlardan kullanılmaktadır. Fabrikaların üretim alanları epoksinin tercih edilmesi için uygundur. Son yıllarda mağazacılık ile cafe ve restorantlarda da konsepte uygun olarak tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra AVM'lerin genel kullanıma açık alanlarında da tercih edilmektedir.
 
Toplam blog
: 10
: 605
Kayıt tarihi
: 17.05.16
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. İç mekan dekorasyon tasarımlarımı Milliyet ga..