Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Er Yasin Şimşek İzmir-Yenifoça'da intihar etti

Er Yasin Şimşek İzmir-Yenifoça'da intihar etti
 

 

İzmir'de, askerlik yaparken bunalıma girdiği ileri sürülen Er Yasin Şimşek, başına dayadığı tüfeği ateşleyerek canına kıydı.
İZMİR - Yenifoça 7’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 6 aylık Er 21 yaşındaki Yasin Şimşek, dün sabah saatlerinde iddiaya göre, şakağına dayadığı tüfeğin tetiğini çekti. 
 
Silah sesi üzerine nöbet yerine koşan komutanları ve arkadaşları yaralı Şimşek’i, Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan müdahalelere rağmen Şimşek, kurtarılamadı. 
 
Şimşek’in cenazesinin yapılacak otopsinin ardından memleketi Gümüşhane’ye gönderileceği kaydedildi. Askeri yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. (Kaynak: Radikal)
 
Askeriyede ciddi bir sıkıntı var. Bu kayıpların nedenleri toplu olarak araştırılmalı ve gereken neyse acilen yapılmalı. Ve bu açılan soruşturmaların sonuçları basınla paylaşılmalı. Kol kırılır yen içinde kalır olayı değil artık... Kol kıran cezasını çekmeli. 
 
En önemlisi de askeriyede çok ciddi bir sıkıntı olduğunun artık kabul edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması... Sorun askerlerde değil, öncelikle askeriyede...
 
Yasin Şimşek'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına Peygamber sabrı diliyorum...
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..