Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ercan Çimen doğru kişidir!

Ercan Çimen doğru kişidir!
 

ERCAN ÇİMEN SİTESİNDEN


Ercan ÇİMEN Gümüşhane ve partisi için tercih edilmiş doğru kişidir.

Siyaset yelpazesinin sağından başlayarak, soluna geçmiş ve bu süreçte tanıdığı ve okuduğu ustalarını hocası olarak görmüş biri olarak şunu tüm gönül rahatlığıyla söylemek isterim ki, bu ülkenin sağcısı ve solcusu olsun memleketini, kültürünü, ecdadını sevmeyen hiçbir evladını görmedim.

Mart’taki seçimlerde Gümüşhane adayı olan herkesin memleketinin gözünün nuru değerli evlatları olduğu inancındayım.

Burada Ercan ÇİMEN’ in diğer belediye başkanı adayı şahsiyetlerden üstün olduğu iddiasında değilim, benim gözümde tüm adaylar memleketimin çok önem verdiğim değerli insanlarıdır.

ÇİMENLER Gümüşhane, çevre iller ve bölgesinde tanınan, bilinen, saygınlığı olan, güçlü bir ailedir.

ÇİMENLER in sahip oldukları itibarlı güç, kendi iradelerinin dışında soyut bir şiddete dönüşür, tamamen kontrol edilemez bir şekilde ÇİMENLERE karşı toplumun bazı patolojik kesimlerinde gareze varır düzeyde, kıskançlık ve antipatinin olduğu bilinmez bir şey değildir.

Bu durum sosyal psikolojinin bilinen doğal bir vakasıdır.

Ercan ÇİMEN’ in ailesi içinde, ticari yaşamındaki ve Gümüşhane’ den ayrılmayı düşünmeden, şehrin sosyal ve kültürel yaşamına yaptığı katkı herkesin malumudur.

Belediye başkanlığı; Ercan ÇİMEN ve ailesinin ismine mütevazi, manevi bir mükafat ve onur dışında, kanımca ağır bir yük olmaktan başka bir şey olmayacaktır.

Çünkü Ercan ÇİMEN…

Siyaset esnaflığı yapamaz.

Yanına yardım istenmek için gidilebilir, fakat menfaat sağlanması için ricacı olunamaz diye düşünüyorum.

Korkar!

Toplumsal statüsünü sarsmaktan, eşinden, dostundan, gördüğü aile ve ticari terbiyesinden korkar!

Ankara’ da ki amca çocuklarıyla da tanışlığım olması nedeniyle, şunu rahatça söyleye bilirim ki ÇİMENLER Tarık BUĞRA’ nın romanlarında rastlaya bileceğimiz bir Anadolu taciridirler.

İktisadi akla ziyan; imkânları ölçüsünde, kendimin ve yakın tanıdıklarımın iyi bildiği gibi birçok kişi ve esnafa faizsiz, işletme finansmanı sağlayan bir kuruluş görevi görmüştürler. Şimdiki işlerinin büyüklüğü düşünülürse hala böyle şeyler yapma imkânları var mıdır bilmiyorum?

Trabzon’daki insafsız faizlerle, tefecilikle, iş hanları, apartman ve arazi sahibi olanları ve topladıkları paralarla kayıplara karışan döviz büroları sahipleriyle kıyaslandığında ÇİMENLER in hakkını iade etmek gerekir.

Ercan ÇİMEN entelektüel, her şeyi bilen veya acar yırtık Anadolu çocuğu iddiasın da olmayan, ticari uğraşının da buna izin vermediği, hatta insanların yanlış anlamasına neden olacak kadar, sinir edici düzeyde mütevazi ve yüz ifadesinde şekillenen bir mahcubiyet duruşunu tüm yaşamı boyunca şiar edinip, muhafaza etmiş birisidir.

Kendine çok güvenen insanların dev aynasından düştükleri durumlarını düşününce, bu işte de bir keramet olsa gerektir denilebilir.

Ercan ÇİMEN Gümüşhane’de sağcısından, solcusuna yar olur , bir isimdir inancındayım.

Büyüklerinin de, küçüklerinin de karar aşamasın da, bazı yaşanmış olabilecek küçükte olsa kırgınlıkları bir kenara bırakarak Ercan ÇİMEN i sahipleneceği inancındayım.

Ercan ÇİMEN için girdiği seçimlerdeki mücadele, siyasal olduğu gibi toplumsal, ailesi içinde ve sınıfsal açıdan, yaşamında derin değişimleri de beraberinde getirecektir.

Gümüşhaneli seçmenin tercihleri arasında bulunan, Ercan ÇİMEN’ in şahsımdaki insani portresi budur ve olumludur, ey okur.

Tüm adaylara başarılar dilerken, kazananın Gümüşhane olmasını dilerim.

Belediye binası önünde rivayet edilir ki memleketimizin türkülerle, sözde “Toprağa gömülen oğlu, , Oltan SUNGURLU’ nun ayrıca Aydın DOĞAN , H.Fehmi ATAÇ, Ahmet Ziyaüddin-i GÜMÜŞHANEVİ’ ve diğer memleketimize değer katmış kişileri yayınlar da, park ve binalarda anarak yeni kuşaklara aktarılması hususunu vurgulanmak da isterim.

Bir kenti binaları, iz bırakan insanları ve hafızası yüceltir.

ercancimen.com

 
Toplam blog
: 35
: 862
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

İktidara mesafeli, Derrida ve yapısalcılara meyilli. İflas etmekten bunalıp, iktisat ve finans pı..