Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Ercan Saatçi Hürriyet'ten kovuldu!(mu?)

Ercan Saatçi Hürriyet'ten kovuldu!(mu?)
 

Ercan Saatçi’nin Galatasaray’a küfür ettiği ve Metin Özülkünün de eşlik ettiği video görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından tartışmalar aldı başını gitti.

***


Bilindiği gibi küfür videosu en çok tıklananlar arasında yerini aldı. Aynı zamanda bununla ilgili yazılar da… Ancak bilgi kirliliği dediğimiz şey de bununla birlikte başladı. Kimi sitelerde “Ercan Saatçi Hürriyet'ten kovuldu!” haberleri geçerken, kimisinde de “Ercan Saatçi Görevden Alınmadı!” açıklamaları yer aldı.

Birçok platformda da Ercan Saatçi’nin savunma yazısı kendine yer bulurken duygusal bir zemin oluşturulmaya çalışıldığı da gözlerden kaçmadı.

***

Benim de içinde olduğum bir grup Ercan Saatçi’nin hatalı olduğunu ve bu hatası nedeniyle de Spor Müdürlüğü gibi fanatizmi kaldıramayacak bir mevkie asla yakışmadığını ve bundan dolayı da acilen görevden alınmasını savunuyor.

Karşı grupta yer alan; “ne var yani herkes küfrediyor” bayalığında olayı algılayan; bir yanlışı bir başka yanlış ile örtmeyi de çözüm sanan kişiler ise açıkça olmasa da içten içe bu durumu kabulleniyor, kabullenmek bir yana savunuyor.

Halbuki hiç dallandırıp budaklandırmadan; açık yüreklilikle özür dilense idi daha hoş olacaktı. Başkası da küfür ediyor lafının sokuşturulduğu özür metni inandırıcılıktan çok uzak, öylesine dilenmiş bir özürdür. Bu, ev ödevini yapmayan çocuğun “Osman ile Nuri de yapmamıştı ama ben yine de özür dilerim öğretmenim” demesine benzer.

***

İlginçtir ki Hürriyet gazetesi kurum olarak olayda rengini belli etmiş değil. Gerçi bugün manşetten girilen habere bakılınca Ercan Saatçi’nin tarafında duruyor gibi görünüyorlar. Elbette mahiyetinde çalışan bir kişiyi savunabilirler. Ancak kurumsal anlamda da bir özür borçlarının olduğunu biliyorlardır umarım. Hiç olmazsa görevden alındı mı, alınmadıysa hangi gerekçelerle görevde tuttuklarını söyleseler de öğrensek.


Murat HACIOĞLU

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..