Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '14

 
Kategori
Mizah
 

Erdek’te Ramazan 1: Haydi Ramazan havası alalım.

Erdek’te Ramazan 1: Haydi Ramazan havası alalım.
 

adanamedya.com


 Eh Erdek’e geldik ama , hayırlı bir ayda gelmişiz. Bu ayda Maşallah göklerden nur yağıyor nur. Meğer ki onu toplamasını bilene.

Dün bir, bugün iki millet sahura kalkıp duruyor. Biz de uyduk imama, Allah kayıra…
Saat gece yarısı … Dersin ki üst kattakiler yine parti veriyorlar. Öylesine davul, öylesine gürültü. Ulan bu nasıl iştir , diye balkona çıktım . Çıkmamla birlikte aşağıdan bir davul sesi ki, ne ses … Belli ki davul yeni… Şöyle aşağıya sarkayım , dedim. Baktım ki o orada.

“Neredesin be Hamit abi… İşitesin diye yarım saattir balkonunun altında hep DO notasına basıp duruyorum. Yüzünü gören inşallah cennetlik olacak…”

Yine bizim Müslüm. .. Romanların en dini bütün adamı diye bu yıl Davul’u yine ona teslim etmişler.  Vur ha vur… Cevap verdim…

“Ulan Müslüm, bu gidişle beni değil, bütün iblis milletini de uyandıracaksın..Bu ne iştir?

“Abi sen uyandıysan,  onların topu zaten uyanmıştır. Fazla mesai yapmaya gerek yok!”

Vay edepsiz vay! Verdiği cevaplara bak be… Zannedersin kadıdan tasarruflu… Allah Allah..

“Yahu Müslüm… Bu nasıl iş? Her yıl her yıl seni seçip, başımıza en büyük nimet diye yolluyorlar..”

“Hamit abi, o işin içine biraz mürailer karışır ama , bir , biz kazandığımızın binde birini Belediye ile kırışırız … İki, bu işler müsabaka iledir. Her yıl büyük bir jüri önünde çıkar envai türlü Romen havaları çalarız, bir de tabii , maniler var. Yanık sesimizle maniler söyleriz…Eee bu işlerde benden üstün yoktur bilirsin. İşte en kral, en yağlı mahalleleri de her yıl bana verirler. Ondan buradayım be abim… Hala anlamadın mı?”

Vay anası… Sanırsın ki , Yalova’ya Kaymakam seçiyorlar. Demek müsabaka var. Gelecek yıl da acaba bende mi girsem..? Hanımın dediği gibi… “Böyle yala kazığı gibi,” boş boşuna oturacağıma, davul boynumda  bizim mahallede bir tur atarım. Bir de üç beş mani … Sonra vururum , parsanın gözünü. Bayramda da bir tur at. Topla paraları…Ne karlı iş be…

“Müslüm bu iş karlı mı be? Söylesene karlı mı?”

“Abi hiç kimseye söyleme ama… Biz burada fazla mesai yapıyoruz. Gündüzleri, ayakkabı boyacılığı, balık satıcılığı falan… Ne bulursak yapıyoruz. Geceleyin de davul boynumuzda, Eh kazancını soruyorsan, fena  değil… Sırtımızdan geçinenleri saymazsan!”

“Hamit abi be, sen de bize boşuna gevezelik ettirip duruyorsun. İnsan hiç olmazsa bir teklik atar da bizden yakası açılmadık bir mani dinler… Ne o boşu boşuna, geyik muhabbeti. Hadi at tekliği…”

“Ulan Müslüm Bayram değil, seyran değil, bu ne tekliği be… Hem Mani söylemek senin mesleğinin şanı… Söylemezsen vazife tam manasıyla yerine getirilmiş sayılmaz ki… hadi bakalım, söyle de icabına bakarız…”

Neyse Müslüm üç beş tane yakası açılmadık küfürden sonra bir mani arzetti..!

“Hey balkondan yan bakanlar
Elini cebine atmaz can yakanlar
İşte Müslüm gelmiş gidiyor
Hala uykuda mehtaba çıkanlar..”

“Ulan Müslüm bu nasıl mani böyle? Bana birilerine laf çaktırıyorsun gibime geliyor. Yoksa bu manileri sen mi uyduruyorsun, doğru söyle?”

“Hamit abi, bunlar kendi fabrikasyonumuzdur… Evvel Allah Ramazandan sonra bunları toplayıp , e-kitap olarak bastıracağım. Eh..Herhalde oradan da üç beş kuruş kar ederiz..”

“Seni nabekar seni. Sen kestiğin kazın tüyünden bile yararlanırsın… Ama güzelmiş beğendim. Manilere devam. Bakalım nerede bir güzel kötek yiyeceksin?”

“Ağzını hayıra aç Hamit ağabey, seninle de sohbete doyum olmuyor… Hadi bana eyvallah..” deyip balkonun altından ayrıldı Müslüm.

Ama biliyorum. Bu Ramazan onunla daha çok uğraşacağız;  daha çok  sohbet edeceğiz. . Allah ömür verirse tabii…

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..