Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Basketbol
 

Erdemir: 75 - Galatasaray Cafe Crown: 74

Erdemir: 75 - Galatasaray Cafe Crown: 74
 

Yıldız'dan geçilmeyen Galatasaray CC


Fenerbahçe'yi 67- 56 yenerek liderliğe yükselince, uzun süredir basketbolda başarıya hasret kalan Galatasaraylılar bulutların üzerinde gezintiye çıkmışlardı. Ancak önce Olin Edirne, bugün de Erdemir önünde alınan yenilgiler ayakların yere basmasına yeterli olmuştur sanırız. 

Fenerbahçe maçından sonra Galatasaray'ın şampiyonluğundan bahsetmek için çok erken olduğunu belirtmiş ve "Galatasaray'ın mutlaka dış atışlarda yüzdesi yüksek, guard pozisyonunda oynayan etkili ("iyi"den fazlası) bir oyuncuya ihtiyacı var. Her maçı Tutku'nun üzerine yükleyemezsiniz. Tony Parker'ın alınmasını beklemiyoruz ama öyle bir şey işte.." diye yazmıştık. 

Sanırım bunu Galatasaray teknik heyeti de görmüş olmalı ki, elde Taylor Rochestie olmasına rağmen Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımında forma giyen 1982 doğumlu ve 1. 83 metre boyundaki ABD'li oyun kurucu Jerry Johnson'u transfer ettiler. ABD'li oyuncu 2006- 2007 sezonunda Mersin Büyükşehir Belediyespor forması giymişti. 

Ancak yine "ucuz malın yahnisi" yolunu seçen Galatasaray'ın aldığı bu oyuncu, sakatlığından ötürü bu sezon geldiği takımda sadece 6 maçta ligde forma giyerken 6. 3 sayı, 3. 2 asist ortalamalarını tutturdu. Sakat olmadığı zamanlarda da Rytas'ta kadroya alınmayan bu oyuncuyu yıldızmış gibi duyurdular. Oysa kısıtlı kadrosuyla Euroleague'de mücadele eden Rytas'ta hiç süre alamamış bir oyuncu Johnson. Tam bir küçük maçların büyük oyuncusu.. 

Yoksa Basketbolu da Adnan Sezgin'e mi verdiler? 

Bugün de 19 sayıyla takımın en skoreri olarak gözükmesine rağmen %38 lik (3/ 8) 2 sayı ve %50 lik (3/ 6) 3 sayı ortalaması ve 4 top kaybı ile oynadı. Bu istatistikleri yeterli bulmadığımızı söylemeliyiz. Umarız bizi yanıltır. 

Bugün Erdemir önüne, Fenerbahçe maçının kazanılmasına büyük katkı yapan Tutku Açık ve Joshua Shipp'in yanı sıra Evren Büker ve Caner Topaloğlu’ndan yoksun çıkan Galatasaray Erdemir Spor Salonu’nda gerçekleşen mücadeleden 75- 74’lük skorla mağlup ayrılarak bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde dördüncü yenilgisini aldı. 

Birinci çeyreği 23- 22 önde kapayan Galatasaray Cafe Crown, ilk yarı sonunda soyunma odasına 47-39 geride gitti. 

İkinci yarının başında Erdemir skoru bir anda 52- 39 a getirerek farkı 13 sayıya çıkardı. Ancak 10- 0 lık seri yakalayan Galatasaray Cafe Crown, periyodun bitiminde maça eşitliği getirerek üçüncü çeyreğin skorunu belirledi: 64- 64. 

Maçın son hücumunda Erdemir dört kere topu potaya sokamadı, dönen her top Erdemir'li oyuncularda kaldı, açılan beşinci top Hakan Demirel’de kaldı. Bitime 8 salise kala şuta kalkan Hakan Demirel’e Jerry Johnson faul yapınca, Hakan serbest atış kullandı. İlk atışında isabeti bulan oyuncu ikinci atışını bilerek kaçırdı ve Erdemir, sahadan 75- 74’lük skorla galip ayrıldı. 

................ 

Bu kadro, Galatasaraylıları Beko Basketbol liginde oyalamak için kurulmuş bir kadrodur. Takımın ligdeki herhangi bir takımdan belirgin bir üstünlüğü yoktur. Bu takımı buralara getiren Oktay Mahmudi ve mücadele gücünün yüksek olmasıdır. 

Bu takımda oyunculardan çok Galatasaray'ın forması oynamaktadır. 

Büyük hedefleri olan bu takıma 40 yaşındaki Haluk Yıldırım'ı transfer ettiler. 

Galatasaraylıları oyalamayın... 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..