Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '08

 
Kategori
Basketbol
 

Erdemir ve Aliağa Beko Basketbol ligi'nde

Erdemir ve Aliağa Beko Basketbol ligi'nde
 

Adana'da düzenlenen Beko Basketbol ligi'ne yükselme müsabakalarında namağlup olarak ilk sırayı alan Erdemir ile averajla ikinci sırayı alan Aliağa takımları Beko Basketbol ligi'ne yükseldiler.

Kanımca Erdemir üst ligde kalıcı, Aliağa kısa süreli misafir olacaktır.

Yılların Şampiyonu İTÜ ile Tofaş ise averajla 3 ve 4.sırayı paylaşarak önümüzdeki yıl da 2.ligde mücadelelerini sürdürecekler.

İstanbul'da Pertevniyal'i yenerek Şampiyonaya gelen ITU ise Harun Erdenay'ı şampiyonada kullanamadı.Detayını bilmiyorum ama bu durum ITU'yü üst derecelerden etti. Hoş,kanaatimce ITU üst lige yükselse de mali nedenlerden dolayı önümüzdeki sene kuvvetle muhtemelen tekrar 2.lige dönecekti.

Bence üzerine konuşulması gereken takım Tofaş'tır. Bursa, Türk basketbolü için zengin bir kaynak. Altyapılarda Tofaş Türkiye çapında çok başarılı. Altyapı Milli takımlarına çok sayıda oyuncu veriyor.Yani kendi oyuncusunu yetiştirebilen bir sistem kurmuş. Ama nedense ana sponsor ve kulübe ismini veren Tofaş'tan aldığı destek çok sınırlı. Hatırlarsanız,takım Türkiye Şampiyonu olduğu sene liglerden çekilmiş,sonra 2.ligde mücadele etmeye başlamıştı. Son yıllarda eski Milli oyuncu başkan Efe Aydan'ın gayretleri ile tekrar 1.lige dönüldü ancak mali imkansızlıklar takımı tekrar 2.lige yolladı. Bu yıl takım yine son dakikada birkaç sayı averajı ile 1.ligi kaçırdı. Yani bünye devamlı yukarıyı zorlayacak kapasitede ancak sınır aşılamıyor. Bunun formülünü Tofaş kendi çözmek durumunda.

Bu arada hatırlatmadan edemeyeceğim. Milli basketbolcümüz ve NBA oyuncusu Mehmet Okur'u Türk basketbolüne takdim eden kulüp de Tofaş'dır. Diğer Milli oyuncuları da unutmadım ama NBA yıldızlığı bu mesleğin tepe noktası olduğu için Okur'u özellikle hatırlatmak istedim.

Beko Basketbol ligi'nde de play-off müsabakaları tüm heyecanı ve rekabeti ile devam ediyor. Karşıyaka ve Banvit,yılların şampiyonu Efes ve şampiyonluk adayı Beşiktaş'ı zorluyorlar. Kanımca Karşıyaka İzmir'de oynanacak maçlarda seyirci desteği ile Efes'i çok zorlayacaktır. KSK'nin sorunu kadro derinliği. Müsabakalar uzadıkça Efes bu yönü ile ağır basabilir. Diğer tarafta sanırım FB Ülker ve Telekom daha rahat şekilde yollarına devam edeceklerdir. Yine bir dörtlü klasik Efes,BJK,FB ve Telekom'lu yarı final ufukta,plase KSK olur.

Bayanlarda GS-FB final müsabakaları büyük çekişme içinde devam ediyor. FB 2-1 öne geçti. Şampiyonu son müsabakalar tayin edecek. Bu kategoride de yabancı oyuncular müsabakalara ağırlıklarını koyuyorlar. Bu durumun benim çok hoşuma gittiğini söyleyemem.

İlgilenenler için gençlerde Türkiye Şampiyonası önümüzdeki hafta Konya'da yapılacak. Yıldızlar ise Mayıs'ın son haftasında Samsun'da olacaklar. Şampiyonalarda Efes ve FB Ülker'in altyapı takımlarını Bursa ve biraz da bazen İzmir zorluyor ama bu yıl takım kadrolarına bakarsak her iki kategoride de Efes-FB Ulker finalleri gözüküyor. Amaç,bu takımlardan A takımlara oynayabilecek oyuncu yetiştirmektir. Ama gençlerin önü ABD'li siyahiler tarafından kapatılmış durumda. Gerek Efes ve gerekse de FB-Ulker'de bu oyuncular ağabeyleri ile maça çıkıp,ısınma turnikelerini atıp, sonra bençten onları ve siyahi oyuncuları ancak seyrediyorlar. Biz ise onları sahada, ABD'li oyuncuları kendi ligleri NBA'de TV'den seyretmek istiyoruz. Bakalım bu isteğimiz ne zaman gerçekleşecek?

Hepinize basketbol dolu günler diliyorum.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..