Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Erdemli Belediye Başkanı Tollu'ya, sahil bandı belediyelerinden destek...

Erdemli Belediye Başkanı Tollu'ya, sahil bandı belediyelerinden destek...
 

TOLLU’YA SAHİL BANDI BELEDİYELERİNDEN DESTEK...


İçel Sahil Bandı Belediyeler Birliği toplantısı yapıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun başkanlık ettiği toplantıya, birliğe bağlı belediyelerin başkanları katıldı. Erdemli Belediye Başkanı Tollu ” Belediyelerin tek başına AB Hibe fonlarından yararlanabilme ihtimali çok zayıf” dedi. Toplantıda ana gündem çevre kirliliğiydi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun başkanlığında toplanan İçel Sahil Bandı Belediyeler Birliği toplantısını Erdemli Belediyesinde gerçekleştirdi. Katı atık işleme ve bertaraf konusunda ortak görüş birliğine varan birlik üyeleri, projenin hayata geçirilmesi konusunda destek sözü verdiler. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanları, çevre temizliği konusunda kanaat önderleri olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi. Konu hakkında somut adım atılması gerektiğini belirten başkanlar, ilk olarak çöp sorununun çözülmesi için çalışacaklarını ifade ettiler. Çevre bilincinin aşılanması konusunda da çalışmaların yapılması gerektiğini ortaya koyan başkanlar, birliğe bağlı belde başkanları olarak, ortak hareket etme kararı oldular.

Konu hakkında bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, önceliklerinin atık su arıtma tesisi olduğunu belirtti. Bu konuda kısa sürede temel atacaklarını müjdeleyen Mükerrem Tollu, tertemiz bir deniz vaadi ile yola çıktıklarını ve bunu yerine getireceklerini ifade etti. Belediyelerin tek başına başarılı olmasının zor olacağını söyleyen Tollu, şu açıklamaları yaptı:

“Birlikte hareket edelim. Katı atık ve diğer projelerde ortak hareket edelim. Bu birliğin varlığı bizler için, bölgemiz için büyük avantaj. Belediyelerin tek başlarına AB Hibe Fonlarından yararlanması zor. Fakat İçel Sahil Bandı Belediyeler Birliği olarak, kurumsallaşıp, birlik olursak, bir çok projeyi hayata geçirebiliriz.”

Daha önceki yıllarda kurulan bu birliğin Erdemli’de bir atak başlattığını ifade eden Tollu, birlik olarak çok güzel bir sistem kurulduğunu ve sistemin iyi işlediğini söyledi. 2004’ten sonra yeni oluşumun birliğe sahip çıkmadığını belirten Tollu, şunları söyledi:

“O dönemde İçel Sahil Bandı Belediyeler Birliğinde de görevliydim. Çok güzel işleyen, güzel işler yapacak bir sistem kurulmuştu. Fakat 2004’ten sonra dinlemediler. Bas bas bağırdık, onca emeği çiğnediler attılar. Sistemi bozdular ve 5 yıldır bu birlik atıl durumda. Yazık günah değil mi? İşte 5 yıldır atık su arıtma tesisinin yapılamamasının sebebi bu. Çünkü oluşan bir birlik beraberlik vardı. Şimdi sonuç ne? Kirli bir deniz.”

Bir aksilik çıkmaması halinde, İçel Sahil Bandı Belediyeler Birliğini tekrar ayağa kaldıracaklarını ifade eden Tollu, “birlikten kuvvet doğar” dedi. Mükerrem Tollu’ya destek vereceklerini belirten diğer Belediye Başkanları, yaşadıkları yerlere sahip çıkmak ve güzelleştirmek için elerinden geleni yapacaklarının sözünü verdiler. Erdemli Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya, Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.
Kaynak ;Adem Arslan

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..