Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan, "Siyasi tutuklu yok, olmasına da izin vermeyeceğiz " dedi

Erdoğan, "Siyasi tutuklu yok, olmasına da izin vermeyeceğiz " dedi
 

Mesela hani, ne de güzel olur...


Erdoğan'ın günlerdir tartışılan "yazarlarlar zirve buluşması" dün gerçekleşti.

Ünlü dedektif romanları yazarı Ahmet Ümit'in "Hapishanelerde siyasi tutuklular olduğu" gerekçesiyle katılmayı reddettiği zirvede Erdoğan, "Siyasi tutuklu yok, olmasına da izin vermeyeceğiz " dedi.

Erdoğan Türkiye'nin "en çok kitap okuyan millet" ünvanını teknoloji yüzünden kaybettiğini ve günlük ortalama kitap okuma süresinin 9 dakikaya indiğini vurguladı.

Türk lider, edebiyatın ideoloji için kullanılmasına dair görüş ortaya koydu:
 
turkrus.com'un haberine göre, Erdoğan Ankara’da düzenlenen Türk Edebiyat Meclisi’nde Türk edebiyatının ülke için önemini vurguladı.

Türk edebiyatının Türkiye'nin dünyadaki ideolojik etki faktörü olabileceğini söyleyen Erdoğan, “Okumaya ilginin azalması, küresel bir eğilim olsa dahi bu durum karşısında boyun eğme hakkımız yok” dedi.

Erdoğan, “Türk yazarlar, Türk edebiyatının ve büyük hümanist potansiyelinin korunması konusunda dünya medeniyeti önünde sorumluluk taşıyor" diye konuştu.
 
Okullarda Türk dili ve edebiyat programını arttırmayı öneren Erdoğan, Türkiye'nin yerel edebiyata destek konusunda uzun vadeli ve iyi düşünülmüş bir önlem sistemine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
Not: Yukarıdaki metni, ''Erdoğan yerine Putin ve Türk yerine de Rus'' koyarak bir daha okuyun lütfen. Ben edebiyata böyle yaklaşacak bir lider hayali ile bu değişikliği yaptım, umarım bu dileğimin gerçekleştiğini çok geç olmadan görebilirim, tüm umudum bu.
 
Bu da haberin aslı: http://www.turkrus.com/63362-putinden-yazarlara-rus-edebiyati-sayesinde-dunya-uzerinde-ideolojik-etki-kurabiliriz--xh.aspx

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..