Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan; Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın...

Erdoğan; Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın...
 

Görsel Milliyet


Başbakan Erdoğan, ‘Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz’ dediği açıklamayla gündeme gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’e sert yanıt verdi. Erdoğan,“Bölücü terör örgütü son aylarda gerçekleştirdiği alçakça saldırılardan sonuç alamadığını ve alamayacağını gördü. Ülkemizin terör belasından bir an önce kurtulması hedefinden zerre kadar sapmadık. Elinde silah olan, kan döken, tehdidi yöntem olarak benimsemiş hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur.

 

Eline silah alan çocukları iyi çocuklardı diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamayız. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız. Bırakın siyaseti siyasetçi yapsın. Herkes kendi görevini yapsın.”dedi.

 

MHP lideri Devlet Bahçeli ‘İç İşleri Bakanı’nı, Başbakan ne diyor, bu müdür süratle görevinden alınmalıdır’, “Mademki teröristlere ağlamayan insan değildir, o zaman bu salonda insan bulunmamaktadır” dediği konuşması MHP Milletvekilleri tarafından alkışlandı.

 

Diyarbakır Emniyet Müdürü gündeme düşen konuşmasında, “..dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz demiştim. Ama eline silah alıp çoluk çocuk demeden insan katleden canavarlaşmış bir teröristi de enterne edemiyorsanız, devlet değilsiniz.. Benim yitik evladım dağa çıkmış keşke ulaşabilseydim, keşke ona normal bir hayat sunabilseydim. Keşke terörize olmasına mani olabilseydim diye ağlarım. Yani her teröriste de içim ezilir. Bu Diyarbakır’ın kaderi olmamalı gözyaşı, kan. Bu coğrafya tarihi dokusuyla, insanıyla çok güzel bir coğrafya. O kadar güzel insan yetiştirmiş ki fakat şimdi canavarlar üretiyoruz niye?” demiş ve ‘O kadar güzel insan yetiştirmiş ki fakat şimdi canavarlar üretiyoruz niye?’sorusunu aslında herkese sormuştu. İki gündür Ankara’dan Emniyet Müdürü’nün sorusuna yanıt veren siyaset aktörü yok. Erdoğan ve Bahçeli’nin sert açıklamalarında ‘canavarlar üretiyoruz niye?’  sorusuna yanıt yok.

 

***

 

Hamaset ile ülkenin 30 yıldır geldiği nokta ortada. Zaman zaman bu sayfalarda şehit anne/babalarının “Yeter artık, siyaset çözsün” mealindeki ifadelerini paylaştım. Uygulanan politikalar ile bir arada yaşama iradesinin zayıfladığının altını çizdim.  Ayrıca yapılan kamuoyu yoklamalarında onca olumsuzluğa rağmen Kürt yurttaşların sadece %10’luk bir bölümünün ayrılıkçı düşüncelere sahip oldukları ortaya çıktı. Bilgesam’ın araştırmasına göre Kürtlerin %90’ı ortak geleceğe inanıyor.

 

Beraber yaşama konusunda (akraba ve komşu olmak isteyen) isteklilik ortaya koyan Türkler’in oranı yüzde 24 iken, bu oran Kürtler’de yüzde 78 olarak gerçekleşti.

 

Türkler ile Kürtler’in ortak geleceğine en olumlu bakışın ve en düşük sosyal mesafenin her iki kesimde de AK Parti seçmeninde görüldüğü, en olumsuz bakış ve en yüksek sosyal mesafenin ise MHP ve BDP seçmeninde olduğu tespit edilen raporda, her iki kesimde de lise mezunlarında diğer kesime karşı hissedilen sosyal mesafe ve kutuplaşmanın daha yüksek olduğu belirlendi.

 

Bilgesam araştırmasının ortaya çıkardığı ilginç sonuçlardan biri ise AKP, MHP, BDP seçmenleri arasında  ‘sosyal mesafe’nin, kutuplaşmanın daha yüksek olması. Kuşkusuz iktidarın söylemlerine egemen olan 90’ların ‘güvenlikçi politikaları’na dönüşün kodları seçmenin eğitim düzeyi ile alakalı. Seçmenin oyunu alabilmeye yönelik söylemlerin kodu, Türkiye’de ortalama eğitim düzeyinin 6. sınıf olarak çıkmasında saklı. Eh durum bu olunca hamaset iş yapıyor; din ve kimlik üzerinden ortalama bir dil tutturdunuz mu, seçmenin oyunu almak çocuk oyuncağı. Üstelik ölmeyi ve öldürmeyi yıllardır kanıksayan bir toplumda tarafların siyaset yapmasının faturası da yok...

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..