Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan, Din, Siyaset

Genel olarak objektif değerlendirerek siyasi yazılar yazmaya çalışırım. Hiç bir siyasi partiye sempati dahi duymuyorum zira serbest piyasa ekonomisini uygulayan ülkenin siyasi yapısı küresel sermaye gücü tarafından yönlendirildiğine ve üç aşağı üç yukarı bütün siyasi partilerin tüzüklerinin benzeri olduğuna inanırım.

Dolayisiyle siyasi Liderler her ne kadar seçilerek bulundukları yerlere gelmiş gibi görünseler de tüm yönlendirmeler küresel ekonomiye endekslidir.

Kısacası, tüm Liderler küresel ekonominin birer adeta görevli memurları gibidir ve her lider tam rolündedir bana göre.

Bu durum ülkede 80 yılından itibaren kesintisiz devam etmektedir.

Küresel sermaye serbest piyasa ekonomisi koşullarını kullanarak ülkenin varlıkları tek tek şirketlerine dahil ederek ülke ekonomisini dışa bağımlı durumuna getirmekle kalmamış insanları neredeyse ömür boyu borçlandırarak yaşam kalitesini adeta işgenceye çevirmiştir.

Bütün bu döngüler devam ederken taa Özal dönemi itibariyle ülkeyi yönetenleri aynı kategoride değerlendirerek eleştirir ve yazılarımı kendi doğrularıma göre yazmaya çalışırım.

Özal Demirel Çiller Yılmaz dönemlerinde din hariç diğer bütün enstromanlarını kullanarak küresel sermayeye yönelik siyaset üretmeye çalışırlarken sadece Erdoğan'ın din eksenli siyaset üretmeye çalıştığını görüyoruz.

Erdoğan'ı eleştirieken özellikle şunlara dikkat çekmeye çalışıyorum; ülke adına yapılan yatırımların garanti sözleşme ile yapılan köprü ve benzer yatırımlardan doğan zararları dahi önemsemeden yapılan yatırımları göz ardı etmeden başarılı bulduğumu her daim söylerim.

Erdoğan'ı olumsuz yönde eleştirdiğim şeyin başında din eksenli siyaset yapmasıdır. Bıraksın din üzerinden siyaset yapmasını inanınız sandığa giden seçmen sayısı artar eksilmez.

Bıraksın tek adam siyaset rotasını ve diğer siyasi liderler ile mesela yerel seçimlere yakın bugünlerde çıksınlar birlikte televizyon ekranlarına ve belediyecilikle ilgili konularda karşılıklı tartışma yapmaya çalışsınlar, işte o zaman Erdoğan'ı kutlarım.

Erdoğan'dan istenilen budur.

Bu durum oluşmadıkça yani tüm siyasi partiler görüş ayrılıklarına rağmen ortak noktada buluşmadıkları sürece ben kendi adıma Erdoğan'ı sürekli olarak olumsuz eleştirilerimi sürdüreceğimi söylemek istiyorum.

Otursunlar adam gibi ve ülke konularını ülke sorunlarını birlikte konuşarak tartışarak çözmeye çalışsınlar.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..