Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan, Obama'ya oynuyor..

Erdoğan, Obama'ya oynuyor..
 

Obama'nın boyunu bile geçiyor neredeyse..


Başbakan neredeyse Obama'nın koltuğuna oturacak.

Karizma, yüz üzerinden yüz..

Liderlik literatüründe, olduğun gibi görünmemekse (-ki öyledır bana göre), yani lider kendisini, başarı grafiği çizgisinin daha üst çizgideymiş gibi gösterebiliyorsa tamamdır!

Halk'a inme konusunda, sadece söylemlerle değil, görsel medya ile birlikte iftar sofralarına kadar yoksul ailelerin içine girip aynı dilde konuşmayı becerebiliyorsa, üç iftar sonrası aynı lider partili iş adamların düzenlediği bir başka iftar yemeğinde vaaz vermeyi becerebiliyorsa, daha da bir tamamdır!

Dış politikada uluslararası normları dikkate alınmayarak "Yağmasan da gürle" hesabı, abartılı, kayıtdışı sesler çıkarabiliyorsa ve ses frekansını yükseklerde tutmasını biliyorsa, üç tamamdır!

Lider olabilmek farklı bir beceri şeklidir. Erdoğan'ı övüyor veya destekliyor hiç değilim.. Ama adamda liderlik duruşu var arkadaş.. Manav esnafın yanına gittiğinde, komşu manav gibi durmasını, konuşmasını biliyor. Milli takım'ı konuştuğundaysa, Başbakan koltuğunu bırakmış, teknik direktör gibi görebiliyorsunuz kendisini..

Bütün bu yaklaşım biçimleri yapay gibi değerlendirebilirsiniz... Zira yukarıda değinmeye çalıştığım gibi yapay kişilik profilini kendinizde görebiliyorsanız politikaya "evet" diyebiliyorsunuz zaten.. Bakın bütün dünya liderlerine ve her birine ayrı ayrı kişilik testi uygulayın, üç aşağı-beş yukarı aynı karakter sentezi ile karşılaşırsınız..

Tayyip Erdoğan Bey dünya lideri literatürüne uygun bir liderdir..

Dedim ya, Obama'ya oynuyor adeta..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..