Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Dünya
 

Erdoğan, Terör Örgütlerine Silah Bıraktırabilecek mi?

Erdoğan, Terör Örgütlerine Silah Bıraktırabilecek mi?
 

31 Ağustos günkü yazımda Erdoğan'ın Esat ile barışacağını ve tekrar kol kola yürüyeceğine deyinmeye çalıştım.

Bugün Erdoğan Putin ve Ruhani ortak zirveden çıkan sonuçta Erdoğan'ın barış çağrısında bulunması ve terör örgütlerinin silah bırakma önerisinde bulunması kayda değer bir gelişme olduğunu ve iyi bir adım atıldığını söyleyebiliriz.

Doğrusu, elbette ki yedi yıl önce milyonlarca insanın mağdur edildiği ve binlerce kadının çocukların hayatına mal olduğu trajik durum yaşanmasaydı Ortadoğu'da!

Yedi yılda başta uluslararası silah tuccarları olmak üzere küresel semaye gücü elde etmek istediklerini şimdilik silah tuccarları, daha sonra cehenneme dönüştürülmüş şehirlerin yeniden inşaası için uluslararası inşaat sektörleri ve daha sonrasında seçimlerle birlikte oluşturulacak olan serbest piyasa ekonomisi modeliyle kazanç sağlayacak olan diğer uluslararası sermaye gücü kazanacaktır.

Vahşi kapitalizm bu süreci yedi yıl önce başlatmış, şimdi sona erdirmek istiyor. Türkçesi bu!

Adına Büyük Ortadoğu Projesi denmiş olan Ortadoğu'yu yeni dünya düzenine dahil etme projesi küresel ekonomiyi ellerinde barındıran dünya tuccarlarının bir projesi olup hayata geçirenlerin dünya ülkelerindeki politikacılar olduğunun altını çizelim bir defa.

Ülkemizi yönetenin Erdoğan değil de başka bir isim yönetiyor olsaydı o lideri konuşacaktık. Yedi yıl önceki lider için de, bugünkü lider için de aynı şeyleri söyleyecektik. Yedi yıl önce de eleştiride bulunuyorduk, bugün de eleştiriyoruz. Yedi yıl önce ülkeyi yönetenleri Suriye politikasındaki tutumunu eleştirirken bugün çok süre geçmesine rağmen ve bu kadar kan dökülmesine rağmen barışa yönelik çağrı yapılmasından dolayı ülkeyi yönetenleri pozitif yönde eleştiriyır ve kutluyoruz.

Barış olsun da ne olursa olsun. Barış olsun da hangi lider ve liderler barışa yönelik adım atmışlarsa atmış olsunlar. Önemli olan insanların öldürülmemesidir.

Ben her zaman güzel günlerin göreceğimize inananlardan olmuşumdur.

Tabiki zorluklar ve bir çok sıkıntılar yaşanmaktadır dünya üzerinde fakat bilim ve teknoloji geliştikçe güzel günlerin çok da uzak olmayacağını düşünmekteyim.

Erdoğan şu anda Ortadoğu'da kanı durduracak lider konumunda görünmektedir. Böyle bir görüntü Erdoğan'a kuşkusuz ivme kazandıracaktır ama önemli olan barış sonrasında küresel sermaye gücünün başta Ortadoğu İslam ülkelerinin ve ülkemizin kimlerin yöneteceğinin tercih etmesidir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..