Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Sinema
 

Erdoğan bu kez hayal kırıklığına uğrattı

Erdoğan bu kez hayal kırıklığına uğrattı
 

Ülke gündemi malum referandumla meşgulken bu hafta kendime bir ödül vermek için soluğu sinema salonunda aldım.

Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Tatlım Tatlım (Haybeden Gerçeküstü Aşk) filmini izledim. Daha önce Bir Demet Tiyatro sahnesinde Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ikilisinin oynadığı rol bu sefer 4 çift üzerinden gösteriliyor. Zaman ne çabuk geçti dedirten bir film oldu. En favori çift tabi ki Şebnem Bozoklu ve Çağlar Çorumlu oldu. Serkan Keskin her zaman ki gibi kendisini her rolde izlettirmeyi başardı. Fatih Artman ise BKM çatısında bende varım diyor. Ancak Gupse Özay ve Büşra Pekin beni hayal kırıklığına uğrattı. Performansları çok sıradan ve üzerine bir şeyler katılmadan oynanmış gibi geldi. Metni daha önce bildiğimiz için burada yük oyunculuklarda. Dizilerde ve sit-com’lar da önümüze serilen ‘şehirli kadın-erkek ilişkilerini beyaz perde de izliyoruz bu kez.

Filme eğer sevgiliniz ya da eşinizle gidiyorsanız ‘’Görüyor musun bak aynen seni anlatıyor’’ diye bir cümle kurabilir ve kendinizi salon çıkışında bir tartışmanın ortasında bulma ihtimalini çok yüksek.

Filmde keşke biraz daha  fazla mekan kullanılsaydı. Çoğunluğu ev içerisinde geçmiş, imkansızlıklardan dolayı fazla mekan kullanamayan öğrenci kısa filmlerini hatırladım bir an.

Biraz sert kaçabilir belki yorumum ama genel itibariyle izlemeyenlerin çok şey kaybetmediği, izleyenlerin ise çok şey kazandığını düşünmediğim bir film olarak hep hatırlayacağım.

Asla filmi yarıda bırakıp çıkma gibi bir huyum yoktur ancak filmin yarısında çoğu seyirci çıktı. Düşünün Yılmaz Erdoğan’ın tüm projelerini takip eden arkadaşım: ‘’Çağlar Çorumluyu çıkartırsak vasat bir film’’ yorumunda bulundu. Yani Yılmaz Erdoğan konu olunca beklenti yüksek tutuldu.

Senaristler destek buldu mu?

Uzun dizi sürelerine ‘isyan’ eden Senaryo Yazarları Derneği (Sen-Der), senaristlerin 60 dakikalık bölümler yazmak üzere örgütlendikleri açıkladı.Twitter hesabından, ‘YerliDiziYersizUzun’ etiketiyle  “Her hafta 140 dakikalık metin üretmek için, hayatımızda başka hiçbir şey yapmaya fırsat vermeyecek şekilde çalışmaya mecbur olmaktan ötürü mutsuzuz” açıklamasını paylaştı. Daha önce dizi sürelerinin 90 dakika olmasından şikayetçi iken bu sefer 140-150 dakikaya çıktı.

Değerli okuyucular senaristlere en büyük destek başrol oyuncuları başta olmak üzere tüm oyunculardan gelmeli. Sektörün ağır isimleri elini taşın altına koymadıkça bu sorun sadece birkaç saat twitter’da tren topic listesinde yer alır o kadar.

Haydi herkes kan bağışına

Değerli okuyucular her platformda dile getiriyorum. Sağlığınız elverdikçe kadınlar 4 ayda bir erkekler ise 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Ben eğer kısmet olursa 6 Nisan’da gidip beşinci kez kan bağışında bulunacağım. Her kan bağışında 3 kişiye hayat veriyorsunuz ve doğaya ise bir fidan ekmiş olunuyor sizin adınıza. Buna inanç açısından ziyade insanlık açısından yaklaşalım. Kızılayı’nda söylediği gibi ‘Kan acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır’. Bir gün bizde ihtiyaç duya biliriz.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle. Herkese sevgiler.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..