Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Erdoğan'dan zam sürprizi! Emekli şokta, memur şaşkın...

Erdoğan'dan zam sürprizi! Emekli şokta, memur şaşkın...
 

mavilim.net


İşçi, memur, emekli, emeksiz milyonlarca çalışan krizle boğuşurken başbakanlıktan gelen zam haberi olanca emeklinin yüzünü güldürdü. Yıllar sonra ilk defa bir zam oranı sessiz sakin karşılandı.

Başbakan Erdoğan, ilk 6 ay için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığını da yüzde 4.5 oranında artırdıklarını açıkladı.

Bu artış 7.3 milyon emekliyi kapsıyor. İlk 6 ay için en düşük emekli aylığı yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığı da yüzde 4.5 oranında artacak. Yüzde 3'lük TÜFE farkı ile en düşük emekli maaşı yüzde 24.2, en yüksek maaş yüzde 7.6 oranında artış kaydedecek.

Kimseler ayaklanmadan, emekliler sokağa dökülmeden, meydanlar protestocularla dolmadan yapılan bu iyileştirme yüzlerde şaşkınlık, emekli gönüllerinde ise garip bir memnuniyet yarattı.

%6,53 enflasyon oranıyla bitirilen bir yılın sonunda gelen, tahminlerin üzerindeki bu iyileştirme sonrası, diğer gruplarda da benzer beklentiler oluştu. Şimdi kamu işçileri, memurlar ve diğer çalışanlar da hükümetin güzel haberlerini bekliyorlar.

Ne dersiniz?

Kriz bitti de, hükümet halkıyla kutlamamı yapıyor yoksa?

İlgili blog: Açlık Sınırı, Yoksulluk Sınırı ve Asgari Ücret http://blog.milliyet.com.tr/Aclik_siniri__yoksulluk_siniri_ve_asgari_ucret/Blog/?BlogNo=170356

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..