Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Erdoğan En Doğru Şeyi Söyledi

Erdoğan En Doğru Şeyi Söyledi
 

Tedbir ve yasa bağlamında etki yaratacaksa ki, yaratmaması mümkün görünmemekte yani yaratmaktadır. O halde abartı olmadan bu tür programların yapılmasında sakınca görmem. Ancak işin içine reyting kaygıları girince durum değişiyor tabi.

Kadına yönelik şiddet programlarından bahsediyorum..

Bu tür programlar her ne kadar kadına yönelik şiddet eylemlerinin önlenmesi ve yasa çıkarılmasına yönelik olduğunu düşünsek de diğer yandan teşvik edici yanları olabileceğini de görmek gerekir diye düşünüyorum..

Aslında bir kültür bir eğitim meselesidir bana göre bu tür hadiseler. Dünya'da oran olarak bakıldığında en çok geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde görülüyor olması bu gerçeği doğrulamaktadır.

Bugün Erdoğan, kadına yönelik şiddet taciz ve tecavüz haberlerine yönelik medyaya (bana göre de doğru olan) bu tür programların kesintiye uğratılmasını istedi. Umarım topluma hiç bir şey kazandırmayan 'Evlilik Programları' da kapsama alanı içine alınmıştır.

Boş ve fuzuli programlarla vatandaşın kafasını daha çok boşaltmanın da bir anlamı olmadığını düşünmekteyim.

Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim;

- Özellikle son aylarda seçimle ve ittifak konularıyla ilgili tartışma programlarının izlenmesi yerine vatandaşa en anlam ifade etmeyen programlara yönelmesini öneririm. Zira her gün seçim ve ittifak konuları işlenerek vatandaşın demokrasi anlayışını olumsuz yönde etkilemekte ve algı yaratılmaktadır.

Medya'nın işi bu olmamalıdır.

Medya haber üretir, haberleri kamuoyuna aktarır. Biz böyle biliriz!

Her akşam, kim kimle ittifak kuracak, kim kurmayacak, hangi parti baraj altında kalacak, hangisi kalmayacak ve seçim sonucunun ne olacağına kadar yorumlar yapılmakta.

Bunları yapacaklarına rakip parti liderlerini ekrana çıkarmayı deneseler bence daha isabetli olur düşüncesindeyim. Ama nerdeee..

Bu nedenle diyorum ki, bu tür kısır döngülü tartışma programlarını izleyeceğine gidin Türüt Show'u izleyin daha iyi. Belgesel programlarını izleyin daha iyi. Hatta çizgi film izleyin çok daha iyi, en azından dürüst olmayı adaletli olmayı öğretir çizgi filmler.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..