Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan gerçekten hasta mı? Neden evde?

Erdoğan gerçekten hasta mı? Neden evde?
 

Yaklaşık on gündür Erdoğan'ın sağlığı konuşuluyor. Ameliyat sonrasında kamuoyuna hastalığıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, "Acaba kanser mi?" diye spekülatif haberler de yapılmaya başlandı.

Hayır, kötü bir hastalığı olduğunu düşünmüyorum. Olmasın da. Zira Erdoğan'ı ziyaret eden ABD'nin ikinci adamı Biden ile çekilmiş fotografındaki yüz ifadesi kötü bir hastalık psikolojisini yansıtmıyordu. Tam tersi, bana göre çok sağlıklı görünüyordu..

Peki, bu merak uyandırmak niye?

Ee o da siyasetin bi parçası herhalde..

Erdoğan'a oy verenler, "Allah başımızdan eksik etmesin" derken, oy vermeyen ve sevmeyenler tarafından sağlığıyla ilgili olumsuz temennilerde bulunanlar var kuşkusuz.

İkisi de bana göre yanlış temennilerdır, özellikle sağlıkla ilgili olumsuz temenniler.

Başımızdan eksik olabilir, olabilmeli de ama sağlığına bişey olmasın isterim. Demokrasilerde yönetimler sürekli değişmeli, yenilenmelidır. Aksi halinde demokrasiden söz etmek mümkün olmayacağı gibi tek adam modeli genç Cumhuriyetimize zarar verebilir diye düşünüyorum..

Washington'a göre Erdoğan'ın Başbakan olarak görev ifa etme süresi dolmuş olabilir. Yeni süreçte Cumhurbaşkanı görevini üstleneceğinden 2014 yılı beklenmeden önümüzdeki yıl Erdoğan Çankaya yolunu tutabilir.

Bir damla bile kan akıtılmadan yapılan küçücük bir bağırsak operasyonu nedeniyle Başbakan'ın evinde günlerce dinlenmesi ve rahatsızlığıyla ilgili açıklamanın yapılmaması kamuoyuna merak uyandırarak Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını doğurduğu görülüyor..Bütün bunlar plan dahilinde yapıldığını düşünüyorum.

Tartışılsın, konuşulsun ki, Erdoğan iki yıl öncesinde Cumhurbaşkanı olsun ve bir daha göreve gelmemek üzere, Cumhuriyet'in 100. yılı dolacak olan 2023 yılında yepyeni bir demokratik, laik ve Atatürk ilkelerine bağlı yeni bir lider ile kurulacak olan hükümete merhaba densin..

Cemaat liderleri Cumhuriyetin 100. yılında laikliğin sona ereceğini beklerken Cumhuriyet daha derin, Cumhuriyet daha anlamlı şekilde sonsuzluğa doğru devamını sürdürecektir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..