Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan hürmet edin dedi, bize hürmet etmek zorundasınız (!)

Erdoğan hürmet edin dedi, bize hürmet etmek zorundasınız (!)
 

Gaziantep Stüdyo Daire


(Olay Gaziantep'te Geçiyor)

Geçenlerde bir arkadaşla konuşurken bana bir gün öncesinden başından geçen bir olayı anlattı.

Bende olayı size aynen aktarıyorum;

(Suriye’den gelen bir öğrenci bizim arkadaşın kaldığı apartmanda kalıyormuş. Bir ay öncesinden apartmanın bekçisine söylemiş biz çıkacağız diye. Bekçide tamam demiş bir ay öncesinden haber ettiğiniz için depozitonuzu iade ederiz. Suriyelinin çıkacağız dediği tarih yaklaşırken bu seferde yok biz vazgeçtik, kalmaya devam edeceğiz demişler. Bekçi yine tamam demiş, ama bizimkiler 3- 5 gün sonra yine karar değiştirip depozitoyu istemeye gelmişler. Ev sahibine bunlar çıkmayacakmış diyen bekçi arada kalmış doğal olarak. Suriyelilere demiş bak arkadaşım ev sahibine Şam’da çok önemli bir şey oldu deyin, yoksa size depozitonuzu bir ay önceden haber etmediğiniz için vermez demiş. Bu sefer Suriyeliler tutmuş ev sahibine bekçi yalan söylüyor, biz ona çıkmaktan vazgeçtik demedik demiş. Bekçi yaptığı iyilik karşısında Suriyelilerden böyle bir karşılık alınca sinirlenmiş tabii ki, çıkmış adamların yanına sizin derdiniz ne diye. Bekçi Suriyelinin üzerine yürüyünce Suriyeli aynen şu cümleyi kullanmış “Erdoğan hürmet edin dedi, bize hürmet etmek zorundasınız”)

***

Şimdi kraldan çok kralcı olmak var ya bu arkadaşlar o seviyeye geçmişler. Dağdan gelip bağdakini kovmak gibi yani. Bizim arkadaş ne demek istiyorsunuz siz diye Suriyelinin üzerine yürüse de araya girmişler hemen. Allah’tan arkadaş MHP’liydi orada bu lafı duyan solcu birisi olsa Başbakana olan hıncını da çocuktan çıkarırdı maazallah.

***

Ev sahibinin ev sahipliğini bilmesi için önce misafirin misafirliğini bilmesi gerek -ki zaten çoğu kişi Suriyeliler yüzünden her ay en az 100 TL fazladan kira ödüyor, yani pekte burada olmalarından memnun değil- sonra bir olay çıkınca nerde Türklerin misafirperverliği demeyin, benden söylemesi.

Yayınlandığı Yer: http://www.mehmeteminztrk.com/erdogan-hurmet-edin-dedi-bize-hurmet-etmek-zorundasiniz/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..