Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan'ı ver kurtul cephesi!

Erdoğan'ı ver kurtul cephesi!
 

internetten alınmıştır


Erdoğan'ı ver kurtul korosuna en son ses veren İsrail Genelkurmay Başkan vekili Yair Golan olmuş... Tayyip Erdoğan oldukça Türkiye "sorunlu kurum" diyor Golan...

İfadedeki "sorunlu kurum" tanımına dikkat edin... Sanki Türkiye bağımsız bir devlet değil de İsrail'in bir kurumu gibi konuşuyor adam... Ya da çeviri de bir sorun var.

PKK şeflerinden İsrail Genelkurmayı'na; Türkiye "muhalefeti"nden, Putin'e... Saymakla bitmeyecek kadar "Erdoğan'ı ver kurtul" cephesi oluştu.

Cephenin Türkiyedeki beşinci kolu olan bazı gazete ve gazeteciler de Türkiye halkını bu koroya katmak için yoğun mesai harcıyor.

Bu Cumhuriyet çocukları da Cumhuriyet'in kurucusunu "Bağımsızlık benim karakterimdir; Ya istiklal ya ölüm" gibi temel felsefesini çoktan unuttular.

Artık onlar da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı Avrupa'ya, Amerika'ya şikayet ediyorlar... En solcusundan, en sağcısına; en laikinden en dincisine nice gazeteci, yazar, aydın bu "ver kurtul" korosunda gönüllü şarkı söylüyor.

Ahlakı,etiği, milli duruşu, yurtseverliği falan bir yana bırakalım şimdi... Zaten bu cephe'nin yeni elemanları çoktan bıraktılar bu ilkeleri.

Çok reel, çok pragmatist bir yaklaşımla soralım: Eğer, Erdoğan'ı verirsek gerçekten kurtulur muyuz??

Daha doğrusu, kurtulur musunuz?

Bu soruya, evet kurtuluruz, diyecekseniz, o zaman sizi kurtaran güçlere bir borcunuz olacak... Onlar sizi kurtardığına göre ebediyyen onlara mahkum olacaksınız.

Çünkü, en küçük itirazınızda bir kaç bomba patlatacaklar... Siz de hemen teslim olacaksınız... Bunun başka yolu var mı?

Tabii bununla da kalmayacaklar... Madem bunlardan Erdoğan'ı aldık, başka şeyler de alabiliriz, diye düşünecekler, haklı olarak...

Gün gelecek, bölünmenizi isteyecekler... Toprak isteyecekler... Haysiyetiniz, şerefiniz adına ne varsa isteyecekler... Bugün Erdoğan'ı verirseniz, o gün bunları da vereceksiniz!

Hemen Erdoğan "ebedi şef" mi, tiribine girmeyin... Ebedi şeflik devri bitti... Elbette Erdoğan da gidecek ama önemli olan nasıl gittiği... Herhalde bunu anlayacak kapasiteniz var.

Tabi başka sorunlar da çıkacak... Bir kere "Erdoğan'ı ver kurtul cephesi" çok heterojen bir cephe... İçinde ateisti de var "dincisi" de var, sağcısı da var, solcusu da var futbolcusu da var...

Bunlar, Erdoğan'ı vermek konusunda ortaklar ama yerine gelecek konusunda aynı düşünmeyeceklerdir... Erdoğan'ı verirseniz yerine kim gelecek?

Sizi Erdoğan'dan kurtaran " irade" yerine kimi getirecek dersiniz... Bu koro'nun üzerinde uzlaşacağı bir "isim" var mı?

Yani Nazlı Ilıcak'tan Emin Çölaşan'a; Fetö'den Can Dündar'a çok geniş ve farklı bir "yurttan sesler "korosu bu... Dahası "yurtdışından sesler" de bu koronun içinde...

Dünkü yazımda sormuştum, bir cevap gelmedi... Biz, Erdoğan'ı devirmek ve Türkiye'ye "demokrasi" getirmek istiyoruz, diyen bombacı Cemil Bayık, Erdoğan yerine kimi getirecek, diye...

İşin şakası yok.. Ciddiyetle soralım... Eğer, "bombalardan kurtulalım" da rahat rahat AVM gezelim diye Erdoğan'ı verecekseniz yerine kimi ve hangi Hükumet modelini getirebilirizsiniz?

Herhalde 7 Haziran sonrası tecrübemiz, bir muhalefet koalisyonunun da çare olmadığını göstermiştir. O halde, bu Cumhurbaşkanını "ver kurtul cephesine" verirsek, bu Hükumeti de devirirsek yerine ne getireceksiniz?

Hem, getireceğiniz o yeni model Cumhurbaşkanı ve Hükumet şak diye terörü bitirecek, şuk diye birlik sağlayacak, tak diye ekonomiyi düzeltecek, tuk diye Batıdaki itibarınızı geliştirecek, cuk diye Suriye sorununu bitirecek...

Hadi!..Korkuyoruz, evden çıkamıyoruz diye ağlaşacağınıza yazın şu sorunun cevabını da hep birlikte onları getirelim.

Verelim Erdoğan'ı kurtulalım!!!

Ama ülkede oluşacak kaosa rağmen, izzet ve onurumuzun ayaklar altına alınmasına rağmen, istiklal ve istikbalimizin yerle bir olmasına rağmen verip kurtulalım, diyorsanız, orada biraz durun!

Siz ne verecekseniz verin ama seçimimiz bizim haysiyetimizdir, onurumuzdur... Biz seçtiklerimizi ne idüğü belirsiz yerli yabancı konsorsiyumuna vermeyiz!

Bu kadar açık!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..