Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan'ın 'Sümeyye'ye suikast yapılacağını ileri sürmesi' kumpas mı idi?

Erdoğan'ın 'Sümeyye'ye suikast yapılacağını ileri sürmesi' kumpas mı idi?
 

Sümeyye Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ünivesitesinin kampusünde


Erdoğan’ın ‘Sümeyye’ye suikast yapılacağını ileri sürmesi’ kumpas mı idi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’e kadar başbakanlığı sürecinde kurduğu ‘iletişim’ ve ‘ilişki’ sanatında başarılı olmasının temelinde, karşı tarafa ‘korku vermek/uyandırmak,’ çok yönlü ‘liderlik’ özelliği ve ‘tek adam’ olma ‘hırsının’ kabul görmesidir.

Tek adam olma hırsının hızını özellikle cumhurbaşkanı seçildikten sonra kontrol edemediği gözlemlenmektedir.

Tek adam olma hırsı ile‘kumpas,’ ‘paralel yapı,’ ‘darbe’ ve ‘hain’ kavramları rakiplerinin veya hasımlarının çökertilmesinde ‘yıkıcı iddialar’ olarak kullanılmaktadır.

Rol oynama aşmasında benimsediği ‘masum,’ ‘mağdur’ ve ‘mazlum’ rolünü deklare eder, öncelikle yakın çevresinden başlayarak kamuoyu oluşturur.

Bir anlamda Cumhurbaşkanının profilini çıkardıktan sonra kendi özelinde kızı Sümeyye’nin kısa yaşam sürecinde yaşadıklarının sonucu ‘masum’ kızının içine düşürüldüğü ‘mağduriyet’ kumpas mı idi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya Kadınlar Günü Buluşması’nda, tüm siyasi yaşamı boyunca kadınların ayrı bir yerinin, ayrı bir öneminin olduğunu vurgulamıştır.

Kendine lojistik destek vermediği için ‘yandaş medya’ dışında olan tüm medyayı sözde paralel yapıyı destekledikleri için dışlamıştır.

Geçmişte yaşanan sancılı olayların mağdur çocuklarının başında, iki kızının geldiğini her fırsatta ortaya koyarken 94 yıllık T.C. Devleti’ni küçük düşürmekten geri kalmıyor.

T.C. Devletinin iki kız evladına nasıl haksızlık yaptığını; başörtüleri nedeniyle üniversiteye kayıt yaptıramamış olmasını onlarca kez paylaşıyor.

Malatya’da STK temsilcileri ile yaptığı konuşmasında aylardır dilinden düşürmediği kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimine de geniş yer verdi.      

Konuşmasında paralel yapının kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planıyla ilgili kendinden oldukça emin konuştu: ‘Dün gazetelerde görmüşsünüzdür. Tehditler alıyoruz diye. Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Ben ailem hepsi… Şimdi şeyler dökülmeye başladı. Kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik. Kefenimizi giyerek yola çıktık.’

Son yıllarda ortaya çıkan ‘egosantrik’ kişilik yapısıyla kendine ve ailesine, özellikle çocuklarına olan düşkünlüğüile bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, psikolojik manipülasyon yöntemini kullanır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasal çıkarları uğruna öz kızı Sümeyye üzerinden gerçek dışı, yaşanmamış, külliyen yalan senaryolarda kızına biçtiği rol uzun ömürlü olmamıştır.

“Yalancının mumu yatsıya kadar yanar!” demiş mi atalarımız

Umut Oran’ın Sümeyye Erdoğan’a yönelik ‘suikast’ içerikli yazışmalarının külliyen yalan olduğu resmi belgeleriyle ortaya çıkarılmıştır.

Umut Oran, yandaş medyada Sümeyye Erdoğan’a suikast girişimi planını yönlendiren kişi olarak günlerce linç kampanyası ile karşı karşıya kalmıştır.

Haftalarca sanal ortamda, kurumsal/resmi kimliği bulunmayan Fuatavni hesabı delil kabul edilerek Umut Oran’ın ‘masumiyet karinesi’ hiç sayılmıştır.

Bu iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunan Umut Oran; Twitter’in merkezinden gönderilen resmi yanıtta 4 yıldır @UmutOranCHP adresiyle üyesi bulunduğu bu hesabından yaptığı toplam 73 sayfa yazışma içerisinde sanal kişilik Fuatavni ve türevleriyle bir satır dahi yazışma yer almamaktadır.

Ergenekon, Balyoz, Kabataş İskelesi ve Sümeyye’ye Suikast da yalan çıkarken; Cumhurbaşkanı Erdoğan Fuatavni’nin peşine düştü; ‘Erkeksen, yüreğin varsa kod adı kullanma, açık isminle yaz, çık karşıma’ bağıran öfkesini kontrol edemiyordu.

10.03.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..