Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan’ın Affa Karşı Çıkmasının Gerçek Nedeni…

Erdoğan’ın Affa Karşı Çıkmasının Gerçek Nedeni…
 

Cumhur ittifakının küçük ortağı seçimlerden önce verdiği af sözünü yerine getirmek için diğer ortağını sıkıştırmasına rağmen bir sonuç alamıyor.  Erdoğan af konusu açıldığında “Biz devlete karşı işlenen suçlarda devlet olarak yapılabilecek ne varsa gayret ederiz. Bir katili affettiğimiz zaman maktulün ailesine nasıl anlatacağız?” cümlesini dile getirmektedir.

Erdoğan’ın bu sözünün dayanağı ise Kuran-ı Kerim’deki bakara suresinin 178. Ayetine dayanmaktadır. O ayet ise şöyledir:

“Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.”

Bugün Suudi Arabistan’da birini öldürürseniz, ve öldürdüğünüz kişinin ailesine diyet vererek sizi affetmelerini sağlarsanız, o zaman hiçbir ceza almadan elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezersiniz. Bu diyet ise , para veya kıymetli mal olur. Eğer maktulün ailesi sizi affetmezse o zaman cezanız idama kadar gidebilir.  Çünkü Suudi Arabistan’da şeriat kanunları uygulanmaktadır.

Ülkemizde ise yasalar böyle bir affa imkan sağlamamaktadır.  Meşru müdafaa dışında, bir insanı öldüren, yasalarımızdaki cezaları alır.

Sayın Erdoğan Kuran-ı Kerim’deki bu ayete arka çıktığı gibi, buna benzer ayetlere de sahip çıksa diye düşünmeden de edemiyorum.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..