Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan’ın Derviş korkusu…

Erdoğan’ın Derviş korkusu…
 

Kim derdi ki IMF Başkanının hiç beklenmedik bir şekilde istifa etmesi Erdoğan’ın uykularını kaçırmasına neden olsun. Ancak oldu, bunu anlamak için yandaş medyanın haberlerinin ve yorumlarının satır aralarına bakmak gerekiyor. 

IMF Başkanının istifası Erdoğan’ın uykularını nasıl kaçırdı? 

Ülkemizde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Normal zamanı 2012 Ağustos’u, ancak Erdoğan sanki anayasada bir belirsizlik varmış gibi yapacak ve seçim için 2014 Ağustos’u olasılığını da cebine koyacak. 2012 uygun ortam olursa 2012 isteyecek, olmazsa 2 yıl daha bekleyip Çankaya’ya çıkmak isteyecek. 

İşte tam böyle planlar yaparken IMF Başkanı istifa etmek zorunda kaldı ve Derviş’in IMF Başkanlığı konuşulmaya başlandı. Derviş 2012’de veya 2014'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adı Erdoğan’ın karşısında olabilecek en güçlü adaylardan biridir. Şimdi o ad IMF Başkanı olup, oradan gelip aday olsaydı, Erdoğan’ın Çankaya rüyası başlamadan bitebilirdi. 

Dışarıda IMF için Derviş’in adı ciddi ciddi konuşulurken ülkemizde yandaş medya hemen 2 ad daha katıverdi onun yanına, Şimşek ve Babacan… Oysa dışarıda bu adları anan kimsecikler yoktu. Zaten Derviş’le aynı kategoride adlar değildi ki bunlar… Sonra hükümetin bir adayı olmadığı söyleniverdi laf arasında… 

Fazla abartılmadan yapılmaya çalışılan bu çaba Erdoğan’ın korkusunu azaltmak çabasından başka bir şey değildi. 

Derviş IMF Başkanlığına aday olmayacağını açıklamış. Erdoğan rahatlamıştır. Zaten aday olsaydı bile hükümet Merkel ile işbirliği yapıp, Derviş’in IMF Başkanlığına seçilmemesi için çalışırdı. 

Ankara, 20 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..