Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Ankara
 

Erdoğan’ın gücü Gökçek’i göndermeye yetmedi, şimdi görev Ankaralılarda...

Erdoğan’ın gücü Gökçek’i göndermeye yetmedi, şimdi görev Ankaralılarda...
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki 24-12-2008 (Ankara)


2008’in ortasında 2009’da olmasını dilediklerimi yazmıştım (1):

“Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmayacak. Gerçi özleyeceğiz fıskiyelerini, saçma sapan altgeçitlerini, ucube rekreasyon alanlarını, su masallarını ve en önemlisi de ODTÜ’yü yıkacağını söylediği gibi komikliklerini... 2009 Ankara için güzel bir yıl olacak. (Ankara’nın Gökçek’ten kurtulduğu günü her yıl Ankara’nın Kurtuluş Günü olarak kutlamalıyız.)”

1 Ocak 2009 günü Erdoğan’ın Gökçek ile ilgili yapacağı açıklamanın ne yönde olacağını hemen hemen bilsem bile bir sürprizle sevinmek için ekranın başına geçtim. Açıklanması 15 saniye sürecek bir bilgi için birbuçuk saate yakın süren ve “AKP reklam programı” içeriğindeki konuşmasını içeren canlı yayını izlemek zorunda kaldım.

Ankara’da Gökçek ile devam açıklamasını yapınca ilk yorumunu yanımdakilere sesli olarak yaptım: “Erdoğan’ın gücü Gökçek’i göndermeye yetmedi, görev Ankaralılarda...”

Şimdi Ankara’da 3 ay daha geçmesi gerekecek ve 29 Mart 2009 günü Gökçek’in Ankara macerasının sandıkta bitmesini bekleyeceğim.

Erdoğan’ın konuşmasından sonra televizyonlara telefonla bağlanan Ankara eski Belediye Başkanı Karayalçın ve Kocaeli eski Belediye Başkanı Sirmen Erdoğan'ın açıklamalarını yalanlayan açıklamalar yaptılar.

Kocaeli hakkında söylenenleri bilemem ancak 1976’dan buyana Ankara’da yaşayan bir kişi olarak söylenenlerden bazılarının doğru olmadığı adım gibi biliyorum.

Erdoğan, Ankara’da Karayalçın dönemindeki hava kirliliğinden öylesine bir abartıyla sözetti ki, bilmeyenler inanabilir. Oysa Ankara’daki yaşamımızı zorlaştıran hava kirliliği Karayalçın döneminde bitmiş ve 1994’de Gökçek’e Ankara’yı pırıl pırıl bir hava ile teslim etmişti. İstanbul’da yaşayan Erdoğan’ın o zamanların Ankarasını bilmemesi doğaldır, demek ki çevresinde danışman olarak görev yapan biriler tarafından kandırılıyor.

Ankara’da Ankaray ve Metro hatlarıyla ilgili 1994 yılındaki gazete arşivlerini taramalarını öneririm. Gökçek ve Erdoğan’ın şu anda kendi başarıları gibi sundukları bu projelerle ilgili Gökçek’in açıklamalarını bulsunlar.

Erdoğan bugün Gökçek’le devam etmeyeceğini açıklasaydı, 1 Ocak Ankara’nın kurtuluş bayramı olacaktı, şimdi bu bayram için 29 Mart’ı bekliyorum.

(1) 2009 güzel bir yıl olacak (17-7-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=120513

Ankara, 1 Ocak 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..