Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Erdoğan'ın yeni uçağı geldi

Erdoğan'ın yeni uçağı geldi
 

Erdoğan'ın yeni uçağı geldi.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyoruz Yakışır başbakanımıza.

Kişi başına gelirin 50 000 dolar olduğu, yoksulluk denen bir şeyin yaşı otuzu geçenler tarafından tanınmadığı, refah dendiğinde taraflı tarafsız bütün dünya insanının örnek gösterdiği bir ülkenin başbakanı için son derece normal.

Tescili TC-DAP (Doğu Anadolu Projesi) olacağı belirtilen Başbakanlık uçağının, dizayn edilecek ekstra sistemlerle maliyetinin 60 milyon doları bulduğu öğrenildi. G550, 12 bin 501 kilometre menzili ile dünyanın en uzun menzilli iş jeti. Adeta uçak değil bir saray.

Yolcu kapasitesi Başbakanlık'ın isteğine göre 18 koltuklu olarak planlanan uçak, İstanbul'dan yakıt ikmali yapmadan batıda Los Angeles, doğuda Avustralya'nın Darwin şehrine uçabiliyor. Arka bölümü toplantı salonu haline getirilebilen uçakta, uzun uçuşlarda koltuklar 180 derece yatırılabiliyor.

Uçakta ayrıca, EVS olarak adlandırılan yükseltilmiş görüş sistemi, kızılötesi kamera görüntülerini kokpitteki ekrana yansıtıyor. Böylece pilotlar gece veya sis, pus gibi görüşün düşük olduğu şartlarda sorunsuz yaklaşıp inebiliyor.

Pilotlar, uçuş verilerini HUD olarak adlandırılan baş üstü ekranından takip edebiliyor. Benzer sistem, F-16 gibi savaş uçaklarında da bulunuyor. Kabindeki telsiz, telefon gibi haberleşme sistemleri istenildiğinde kriptolu olarak kullanılabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Menzili: 12 bin 501 km

Seyir Yüksekliği: 15 bin 545 metre

Maksimum Kalkış Ağırlığı: 41 bin 277 kg

Yolcu Kapasitesi: 14 ila 18 arasında değişiyor

Gövde Uzunluğu: 29.4 metre

Yükseklik: 7.9 metre

Kanat Açıklığı: 28.5 metre

Kabin Uzunluğu: 15.3 metre

Kabin Yüksekliği: 1.88 metre

Kabin Eni: 2.24 metre

********

Tam şekli aklımda kalmadı ama, meali şöyle olan bir deyim vardır. “Baş parmağım kör gözüne”

Ülkemizde her gün medyaya yansıyan olaylar ister istemez bu deyimi düşündürüyor. Sanki birileri ülke insanının büyük bir bölümünü asla umursamıyor, tam tersi, “sen ne olursan ol, ne düşünürsen düşün ben istediğimi yaparım” havasında.

Ülke insanının büyük bir bölümü sadaka ile yaşamaya mahkumken, ekonomik kriz karnını doyurabilen onbinlerce kişiyi işsiz aşsız bırakmışken, sayın başbakanın böyle bir durumu ortaya koyması, partisinin ismindeki adaleti mi, kalkınmayı mı, yoksa koro halinde dillerinden düşürmedikleri vijdan hassasiyetini mi, veyahutta en azından kendilerine oy veren o halktan olma durumunu mu gösteriyor bilemiyorum.

Esen kalın. 10/4/2009 13.33

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..