Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '18

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Erdoğan İyi Noktaya Temas Etti..

Erdoğan İyi Noktaya Temas Etti..
 

Dün dolar kuru ile ilgili yazımda doların yükselişindeki sebebinin dolar tuccarlarının küresel piyasada oluşturmuş oldukları yapay algılardan dolayı meydana geldiğin söz etmiştim. 

Aynı konu ile ilgili Erdoğan doğru ve güzel bir şey söyledi.

Şöyle dedi; "- Bir oyun kuruyorlar. Piyasayı buna doğru itmeye çalışıyorlar. Yok kur 4.05, yok 4.10 oldu.. Arkadaş biz emperyalizme karşı savaş veriyoruz.."

Doğru olan, dolar tuccarlarının kurmuş oldukları oyunlardır.

Güzel şey de, emperyalizme karşı savaş!

Ah keşke gerçekten emperyalizmle savaş verebilseydik ülke olarak. Keşke kapitalizmin vahşi yönüne "dur!" diyebilsek tüm siyasi partilerle birlikte.

Böyle bir şeyin mümkünatı olamayacağını Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamından anlayabiliyor insan.

Deniz Gezmiş ruhunun gelişmesini sağlıyor görüntüsünü veren de Amerika olmuştur, idamların gerçekleştirilmesi de Amerika'nın desteğiyle olmuştur. Zira emperyalizme karşı inançla omuz omuza savaş vermek isteyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarından başka kimse değildi.

Amerika'nın o yıllardaki amacı ülkede sol ideolojiyi yaygınlaştırmak ve sol ideolojiyle savaşacak sağ ideolojiyi de hayata geçirerek terör ortamını oluşturmak ve arkasından bugünkü şartları oluşturmak adına (yani, serbest piyasa ekonomisi) bir türlü meclisten geçirilemeyen 24 Ocak kararlarının meclisten geçirilebilmesi için askeri müdahaleye yönlendirmekti.

Deniz Gezmiş'in idamından sonra Amerika 9 yılda istediği ortamı oluşturarak amacına uluştığını görüyoruz ülkedeki tüm varlığın emperyal ülkelerindeki şirketlerine satılmasıyla 1980 sonrasından sonra kurulmuş olan tüm hükümetlerin desteğiyle.

Evet bütün hükümetlerin desteğiyle ülke varlıkları elden gitmiştir tek tek!

Varlıklardan sonra döviz-borsa-faiz üçgeninde oyunlar oynanmaya başlandı emperyal ülkeler tarafından 30-35 yıl süre ive bugün benzerini yaşamaktayız.

Erdoğan doğruyu söylüyor "oyun oynuyorlar" diye..

Emperyalizm ile savaş konusuna gelince..

"Nerede o günler?" derim..

Çünkü emperyalizm ile başta savaşacak olan 12 Eylül öncesinde kendini sol olarak ifade eden (bazılarını tenzih ederim) ve emperyalizme karşı savaş verecek olanlar bugün kapitalizmin gırdabında içinde yer alıyorsa (ki, çoğu patron kılığına bürünmüş) emperyalizm ile savaşmak sadece sözde kalır diye düşünüyorum.

Fazla bir şey istenmiyor eski sol ideolojiye mensup patronlardan. Sadece kapitalizmin vahşi yönünün törpülenebilmesi ve insan odaklı bir sistem içinde liberal ekonomi sisteminin daha düzgün çalışabilmesi için taşın altına ellerini koysunlar yeterlidir çünkü devamı gelecektir. Ama o kafalarla bir yerlere varmak mümkün olamayacaktır diye düşünüyorum..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..