Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan'la edebiyat

İşte size çözüm!

İster baş olun, ister ayak, bu dünyada herkesin saygı duyulacak bir emeği mutlaka vardır. Dünyanın 185 ‘e yakın ülkesinde şenlik havasında kutlanan “ 1 Mayıs İşçi Bayramı ” sırf kışkırtıcıların çıkartabilecekleri olaylar yüzünden Taksim alanında kutlanmasına izin verilmedi.

Binlerce polisi araç ve gereçleriyle Taksim’e yığdık.
Biber gazını küçük, hasta, yaşlı demeden halkın üstüne atıp, onların acısını yüreğimizde hissettik.
Haydar adını verdiğimiz copların, turistler dâhil önüne kattığı bedenlere acımasızca inen insafsızlığını, biz ve dünya üzülerek izledi.

Geçen yıllar da seyrettik.
Bu yılda.
Ya, gelecek yıl?

Toplumda herkesin bir görevi vardır ve bunu yaparken, belli bir ücret karşılığı, o hizmeti, en iyi şekilde sunmak ve karşısındakini de memnun etmek zorundadır. Bir hekimin görevi sizce nedir? Tabiî ki hastalarını iyi etmektir. Bir pilotun görevi? Uçağın içinde, her fikirden yolcu olsa bile, onları istedikleri yere rahat bir şekilde götürmektir.

Hükümetin başları da birer kaptan olduğuna göre, onların da görevi, her çeşit ayağı memnun ve rahat ettirmektir. Öyleyse hükümet, yaşadığımız olumsuz olayların bir daha yaşanmaması için, gelecek seneki dersine iyi çalışmalıdır.

Ne yapmalı?

Öncelikle, hükümet, işçi sendikaları, bilim adamları, gazeteciler ve bu konuda fikir üretebilecek beyinler bir araya gelmelidir. Kutlamaların, belirlenecek bir yerde, kışkırtıcıların oyununa gelmeden, nasıl bir şenlik havasında kutlanabilirliğin çözümünü üretip, kararlarını alınmalıdır. Bunlar neler olabilir?

• Polislerin, halka nasıl davranacağı konusunda, halkla ilişkiler, psikoloji ve sosyoloji alanlarında eğitim verilebilinir.
• Polislerin kasklarına Almanya’da olduğu gibi sicil numaraları veya elbiselerine futbolcularda olduğu gibi isim ve sicil numaraları yazılabilir. Böylece hatalı polisler ayıklanabilir.
• Kışkırtıcılara göz açtırmamak için kutlama yapılacak alana, arama yapılarak girişler sağlanabilir. Ve getirilen binlerce polis, kutlama yapacakları çember altına alarak, kışkırtıcıların sızmaları önlenebilir.
• Kutlama alanına kurulacak kamera sistemi ile kışkırtıcıların tespiti yapılıp, daha sonra kanun karşısına çıkartılabilinir.
• 1 Mayıs’ı şenlik havasında kutlayan ülkelerin emniyet birimlerinden, görüş desteği alınabilinir.

Ne dersiniz? Çöple samanı ayırmak lazım. Önümüzde daha uzun bir süre var. Sizlerin de bu konuda fikirleri varsa, başlara önerebilirsiniz.

Ne de olsa, ayakların da bu ülkeye ihtiyacı var.

Bütün dünyaya bu ayıbımızı ortadan kaldırmak ve bu güzel ülkemizin demokratik yolda emin adımlarla yürüdüğümüzü göstermek için şimdiden,

“Haydi, Beyin Fırtınasına!”

Sevgiyle ve mutlu kalın…

Mayıs 2008 /Bursa Ertuğrul ERDOĞAN

 
Toplam blog
: 300
: 466
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Ertuğrul Erdoğan, 1958 yılının sonbaharında Ankara'da doğdu. 1968 -1980 yılları arasında babasını..