Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '18

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan Neden Kazanmalıdır Söyleyeyim

Erdoğan Neden Kazanmalıdır Söyleyeyim
 

"Küresel olgu Türkiye'de ekonomik tönden de sıkıntı yaratmayı amaçlamış görünüyor bana göre" diyen Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli ve şöyle sürdürdü konuşmasını; " Senaryo aynı. Aynı senaryo, hedefler farklı. Birisinde Ecevit idi, şimdi Recep Tayyip Erdoğan"..

Dünya siyasetini yönlendirenin küresel sermaye olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu Bahçeli'nin bu sözleriyle. Taa 1946 yılından bu yana gelmiş geçmiş hükümetlerin gelişleri de gidişleri de küresel sermayenin (emperyal ülkelerin) belirledikleri stratejileri ile gerçekleşmiş. Bir değişik ifadeyle, seçimler kazandırılmış ve seçimler kaybettirilmiştir. Örnek; DSP+ANAP+MHP hükümeti (1999)

1994 ekonomik kriz oluşturularak Çiller hükümeti, 2001 ekonomik kriz oluşturularak DSP+ANAP+MHP koalisyon hükümeti son bulmuştur.

Her iki ekonomik kriz de habersiz şekilde oluşturulmuş ve küresel sermaye şirketleri büyük ölçüde kazanımlarına kazanım elde etmişler, oysa günümüzdeki dolar artışı (yani, bir bakıma ekonomik kriz) adeta 'geliyorum' dercesine son bir yılın kademeli birikimi sonucunda ortaya çıkmış ekonomik daralma olduğunu düşünüyorum.

Totalde baktığımızda bir yıl içinde yüzde 3o-40'lara varan develüasyondan söz etmek mümkün. Bunun Türkçesi de ekonomik kriz'dir!

Peki bu ekonomik kriz Bahçeli'nin dediği gibi küresel sermayenin tıpkı Ecevit'e oynanmış olduğu senaryonun benzeri Erdoğan'a oynanmak istenen bir senaryo olduğunu düşünebilir miyiz?

Düşüne biliriz de, düşünemeye biliriz de..

Ne demek yani, 'düşüne biliriz de, düşünemeye biliriz de?'

Şu demek; 

Tıpkı Kılıçdaroğlu'nun referandum öncesinde "Kontrollü darbe" iddiasında  bulunmuş olduğu gibi, " Haberli ekonomik kriz" şeklinde yorumlanabileceğinden ben pek ihtimal veremiyorum olası ekonomik kriz ile birlikte Erdoğan'a yol verileceğine..

Tam tersi Erdoğan'a güç kazandıracağını ve cumhurbaşkanı seçimlerinde de başarı elde edeceğini öngörmekteyim bir Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen biri olarak..

Objektif baktığımda ve değerlendirmeye çalıştığımda aynen öyle görebiliyorum.

Haberli ekonomik kriz'i önlem altına almak mı zor, yoksa habersiz şekilde yakalanılan ekonomik kriz'de ne yapacağını bilememek mi?

Tabiki haberli şekilde gelmekte olan ekonomik krizi önlem altına almak kolaydır.

Seçimlere on gün kala doların ateşi söndürülür ve 3.70'lere düşürülür ve seçimlerde Erdoğan kazanırsa şaşırmayalım. Ekonomik kriz yaşandığında alınması gereken önlemler alınarak dolar kurunu düşürecek ve topluma güven verilecek ardından seçimleri alacak.

Şöyle bakmamız gerekir diye düşünüyorum; Ortadoğu/Irak'ta seçimler başladı. Ardından Suriye Libya ve İran'da da değişimler söz konusu olacaktır. Dolayisiyle Ortadoğu coğrafyasında seçimlerle birlikte Piyasa Ekonomisi modeline geçileceğinden Türkiye gibi önemli bir ülke'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacağı bir gerçektir. Bu bağlamda küresel sermaye'nin Erdoğan'a bundan böyle daha fazla ihtiyacı olacağını öngörmekteyim.

Diyeceksiniz ki; "Efendim ülkedeki adalet yargı yürütme yasama meseleleri ne olacak?"..

Hiç umurlarında bile değildir küresel sermayenin bütün bunların!

Küresel sermayenin tek amacı Türkiye üzerinden Ortadoğu'yu şekillendirmek ve Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirmek.

İnce nezaman mı cumhurbaşkanı olacak?

2019 Mart mahalli seçimlerden bir yıl sonra. 

Yani iki yıl sonra.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..