Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Erdoğan-Say Fotoğrafı

Dün, ünlü uluslararası sanatçı Fazıl Say'ın davetine eşi ile birlikte katılarak konserini izleyen ve konser sonunda sahneye çıkarak Say'ı tebrik eden ve anlamlı bir hediye ile onurlandıran Erdoğan'ı televizyon ekranlarında görünce sanat ve sanatçılar adına sevindim doğrusunu isterseniz.

Biz zaman zaman sanat ve sanatçı kavramını karıştırıyor oluyoruz. Sanat ve sanatçi kavramının tanımı sutunlara sığamayacak derinliğe sahip olmasının altını çizerek, günümüz pöpüler sanatçılarla bir tutulmaması gerektiğini ve de kulvarlarının tamamen farklı olduğunun bilinmesinde yarar olduğunu düşünüyorum.

Bilindiği gibi Fazıl Say, sanatın evrensel boyutunu uluslararası boyutlara taşıyan ve ülkemizi dünya ülkelerinde sanat bağlamında temsil eden kişiler arasında yerini alan kendi dalında tek sanatçimizdir.

Bir kaç konserini izleme şansına sahip olduğum Say'ı sahnede izler ve dinlerken müziğin evrensel klasikleriyle dünya meridyenlerini bir bir dolaşırken öbür yanda topraklarımızın özünden harmanlaşmış Mevlana, Yunus Emre ve Aşık Veysel dinletileriyle karış karış Anadolu topraklarına yolculuk yapma şansına erişiyorsunuz.

Erdoğan'ın bu konsere icabet etmesini fazla da abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Zira olması gereken normal bir fotoğraftır bana göre. Ama son günlerde sanatçılarla ilgili bazı olumsuz şeylerin yaşandığı olaylar sebebiyle Erdoğan-Say görüntüsünü farklı yerlere çekmek isteyenler olacaktır kuşkusuz ama unutulmamalıdır ki batı ülkelerinde ülkeyi yönetenler konserleri ve spor karşılaşmalarını halkın arasında gündelik giysileriyle birlikte izlemektedirler. Bu da bizi yönetenlere kapak olsun!

Umarım ve dilerim Erdoğan bu konserden sonra sanat ve sanatçilara yaklaşımı farklı olur.

Unutulmamalıdır ki sanat toplumun gerçeklerini yansıttığı gibi aynı zamanda abartılarla beslenir. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in yaptıkları da bu.

Erdoğan bu iki sanatçi hakkında açmış olduğu davasını geri çekerse inanınız toplumdaki kutuplaşma havasının normale dönüşün kapıları aralanır.

Ben herşeyin ülkede ve dünyada güzel olacağını düşünüyorum..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..