Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Erenköy'de Laz Bakkal

Erenköy'de Laz Bakkal
 

Durumun karikatürü internetten alınmıştır.


LAZ BAKKAL

Ama tiyatro dünyasının oynadığı LAZ BAKKAL değil, İst-Erenköy Ethem efendi caddesine sahrayı ceditten girdikten sonra Erenköy istasyonuna yaklaştığınız sırada solda SEYHANLAR Market’in bulunduğu noktada sağa baktığınızda köşede tek katlı eski bir yapıda bir küçük bakkal görürsünüz ve ön camına dikkat ederseniz    A  BAKKAL yazısını okuyabilirsiniz ve içeriye girdiğinizde tipik doğu Karadeniz lehçesiyle konuşan sempatik misafirperver bir adamla karşılaşırsınız ve anlarsınız ki camda yazılı A BAKKAL aslında  LAZ  BAKKAL ın ilk ve son harfinin silinmiş halidir, hani marketlere karşı yorulmuş bakkalın camındaki yazının harfleri bile yorgunluktan nasibini almış.

Dün bir arkadaşımla Erenköy’e gittik birine uğrayıp çıkmasını beklerken oyalanmak için gazete almaya bakkala girdim ve çay içilecek bir yer sordum. Bakkal en iyi çay buradadır deyince nasıl dememe gerek kalmadan çırağına tabureyi çıkar abin otursun ve bir çay hazırla deyince afallayıp durakladım ki; kendimize çay demledik, senin de kısmetin varmış dedi. Birinci çayı bitirdiğimde ikinci çayı da doldurun deyince bir çay yeterdi dedim olmaz dedi içişinden anladım ki çayı seviysun ve iyisinden anlıysun, bunun için ikinci çayı hak ediysun dedi.  

Çayları içerken sohbetle ahbaplığımız ilerledi, sektörden gündemden konuştuk ve artık Erenköy’e yolum düştüğünde bir ahbabımın olduğunu çay içmeye yer aramama gerek olmadığını öğrenip öğrenmediğimi sorunca tabii ki öğrendim ama içtiğim ilk çay ikramın olsun ikinciyi ödeyeyim deyince, o zaman ahbaplığımız bitti, bir daha uğrama diye tehdit etti.

Bende sadece aldığım gazete ve su bedeli olarak 1 tl ödeyip çıkarken kendisini ikramını İnternetten okuyacaklara duyuracağım ki; okuyan beleş çaya gelsin deyince, hiç tırsmadığı gibi herkes kısmetiyle gelir diyerek metropolde Anadolu karakterini yaşattığını vurgulamış oldu.

Sen çok yaşa LAZ pardon A BAKKAL Hüseyin usta, yolum Erenköye düştükçe söz çaya değil sohbetine geleceğim. Bu yazıyı okuyup ona gidecekler arayacaklar lütfen selamımı iletmeyi unutmayın ki, sözümde durup yazdığımı öğrensin.

Ve yediğinden de bir lokma göz hakkı ikram ettiğini ve LAZ BAKKALIN servis telefonunun 0 216 359 68 30 olduğunu da okuyanların ilgisine sunuyorum.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..