Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ergenek on... Resmin bütününde kaybolmak..

Ergenek on... Resmin bütününde kaybolmak..
 

ERGENEK ON


Yukarıda filler nezle olmuş savaşıyor, nidalar atan yalancı siyasetçiler, kimin ne yaptığı bilinmeyen görev karmaşasındaki kurumlar. Kurumlar ama içleri kurum bağlamış. Adamın adam olduğu zamanları bekleyen halk ve resmin bütününe bakarken içinde kayıp olmuş gazeteciler. Menfaatlerin çarpıştığı duvarlaşmış gazeteler yitip biten değerlerimiz.

Bir destana her ne şekilde olursa olsun değer ve halel düşürmüş ERGENEKON kodu. Ne yapmışlar bunlar ne yaparlarsa yapsın atalarımıza yaptığımız saygısızlık değil mi bu. Gün gelecek fetih ve malazgirt kod adlarını da koyacağız? Bu kadar ucuz mu bu isimler? Aydınlar diye geçinen akademik kariyerlerine sığınan ve tanımlarla yol çıkanlar, ellerindeki meşaleden yoksun olduklarını bile göremiyorlar. Oysa onlardan beklenen karanlığa ışık tutmaları. Fakat on dakika konuya bile odaklanamıyor çoğu, eleştiriye geldiğinde hepsi birer cengaver oluyor, yıllar önce geleceği görüp çığır açanları beş dakikada hiç edebiliyorlar.

Lejyoner de diyemeyiz bunlara, çünkü tanımlara sıkışmışlar ülkü diyorsun ülkücü müsün diyorlar niye; çünkü daha Atatürk'ü bile anlayamamışlar çünkü milletleri ve devletleri için bir ülküsü olamayacak kadar acz içindeler. Kapitalist düzende sistem adamı olmuş her biri, yazık değilmi cağaloğlu ve babıali de yazan devrim mantıklı yazarlara. Zaten eski ülkücüler de türkücü olmamış mı?
Aman ha devrimcimisin de der bunlar sizin anladığınız dil sadece ingilizce beyler innovaition (değişim/yenilik) dersek he pardon ali desidero der misiniz? Yazık yazık hemde çok yazık bu millet sahte kahramanlar, pandora kutuları istemiyor artık. Birileri gelmiş duvarın dibine ya yıkıp geçecek, ya duvar üstüne yıkılacak bunu millet görüyor siz göremiyorsunuz. Bağıra bağıra gelecek, karanlık olaylar, eylemler, hiç istemiyoruz ama belkide karanlık günler. Halkdan beklemesin kimse, doğruda olmaz zaten her kurum görevini yapsa hakimler, savcılar, gazeteciler, emniyet ve asker mensupları ama sahtleri değil gerçekleri. Haydin ayağa bir çakmak çakın, çakmak gözler gibi geleceğe. Zaten öyle de böyle de görev ve hizmet akdiniz bu, lakin ölümde var. Kahraman doğulmaz kahraman olunur. Aslanı kafese koymayın bu millet bunu haketmiyor. Bir devri bitirmiş ve bir devri açmış, herzaman payidar olacak bir miletiz biz. Yeni dünyalar kurulur ve bu ülke yerini alır. Ancak stratejisi ve güveni kalmamış bir millet, ulus olamaz. Ulusla Devlet, halk ve cumhuriyet ayrılmaz kavramlar. Ne diyor italyanlar "Zor oyunu bozar" , evet demek ki resimin bütünü bu. O zaman herkes birlikte tek yürek, tek bilek görev yerlerine...

 
Toplam blog
: 26
: 1200
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

1973 doğumluyum Türkiye'nin önde gelen firmalarından birinde üst düzey yöneticilik yapıyorum. Siy..