Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon'a Eşcinseller Karıştı

Ergenekon'a Eşcinseller Karıştı
 

Şahin MENGÜ


Türkiye her saat başı değişen gündemi ile vatandaşlarının başını döndürmeye devam ediyor. Bazı günler Ergenekon ile uyanırken hemen ardından Kürt açılımı ile güne devam ediyoruz. İktidar, muhalefet tartışmaları ise gündelik rutinimiz arasında en önemli yeri oluşturanlar arasında. Hükümet üyelerinin yurtdışı seyahatleri ise artık alışılageldiklerimizden. Dışişleri bakanımız her gün başka ülkede, başbakan ise bir yıl boyunca sayılı gün Ankara’da…

***

İddianamesi ile yargılama süreci ile herkesin kafasını karıştıran Ergenekon süreci yeniden gündeme düştü. Her duruşmada farklı isimlerin ağzından çıkanlar ordu, derin devlet ve darbe iddialarını gözler önüne seriyor. Bunların iddia konumundan gerçekliğe çıkıp çıkamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu.

CHP’li vekilden Ergenekon Yorumu

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün, katıldığı “Ruhat Mengi ile Her Açıdan” adlı programda Ergenekon ile söylediği sözler ise başından bu yana Ergenekon’a yaklaşımı belli olan CHP’yi bir kez daha belli etti.

Programda Ergenekon’un ruhsal bozukluğu olanlar ile eşcinseller tarafından yaratıldığını söyleyen Mengü ilginç sözleri ile konuşmaya devam edince, konuşmanın bir yere varmayacağını anlayan Ruhat Mengi müdahale etti.

Ruhat Mengi eşcinsellere hakarete varan sözler karşısında uyardığı vekilin verdiği cevaplar karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Programda Şahin Mengü, Ruhat Mengi ve Aytunç Altındal arasında geçen konuşma aynen şu şekilde:

“Şahin Mengü: Susurluk artıklarının eli silaha bulaşmışlarını bunların hepsinin dışında bırakıyorum. Bu söylediklerim hiç biri onlarla ilgili değildir. Ama bu yargılama içinde baktığınız zaman doğru bir delil yok. Ya ruh hastası ya gey tanık dediğiniz insanlar. Bunların beyanı üstüne bir dava kuruyorsunuz. Adamın bir tanesi Türkiye’de değildi deniyor. O tarihte Türkiye’ye getirip 3 defa ifadesinin alındığı (biliniyor anlamında duraksama)… Bu işte Kanada’da yaşayan gey. O gelmiş buraya üç defa ifade vermiş. Bu (Söze Ruhat Mengi karışıyor)…

Ruhat Mengi: Şimdi geylere de hakaret etmeyelim. Biliyorsunuz insan hakları çerçevesinde geylerin de…

Şahin Mengü: Hayır ama nasıl tarif edeyim adamı. Ruh hastası…

Ruhat Mengi: Aynı saygıyla eşit tutulması gerekiyor.

Aytunç Altındal: Adamın kendisi de diyor ki ‘Ben böyleyim’ diyor. Onun adını da anmak istemiyosan ne diyeceksin. Kendine gey diyen o tip diyeceğiz. Başka bir çaremiz yok.

Ruhat Mengi: Evet.. evet…

Şahin Mengü: Böyleyim diyor yani.

Ruhat Mengi: Haham diyen…

Şahin Mengü:O da hahamlara hakaret olur ama…

Aytunç Altındal: Adam çünkü haham da değil.

Şahin Mengü: Haham da değil canım. Sahteymiş.

Şahin Mengü: Şimdi bakın bütün bunlar bu tip tanıkların üstüne kurulmuş. …”

***

Bu sözlerin odağında yer alan insan bu ülkenin milletvekili. Eşcinsel birinin tanıklığı kabul edilemez derken lafının nereye gideceğini tahmin edemiyor sanırım.

Genel kültür anlamında, çevresinde yaşananlar ve dünyaya bakış anlamında bu derece dar bir çerçeveden bakan vekilimizin evlere şenlik bu sözleri Türkiye’de en çok izlenen televizyon kanallarından birinde yaşanıyor.

Nefret, ayrımcılık ve şiddeti körükleyen bu konuşma neyse ki Ruhat Mengi tarafından engellenilmeye çalışılıyor ancak TBMM çatısı altından bir vekilin bu derece sözler etmesi yine bana mantıklı ve kabul edilebilir gelmiyor.

***

Ergenekon her geçen gün başka anlamlar altında sürüp giderken, iş sonunda eşcinsellere kadar vardı. Bakalım bundan sonra Ergenekon’da neler görüp, neler izleyeceğiz?

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..