Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Türkiyeyi Etkileyen iç ve dış politika sorunları

http://blog.milliyet.com.tr/sakin02

09 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ergenekon adı verilen dava

Ergenekon adı verilen dava
 

Yandaş basının inatla ve anlaşılamayan bir sebeple Egenekon adını verdiği davanın ilk aşaması sonuçlandı. Tuhaf bir ironiyle aralarında Genelkurmay başkanının da olduğu görevli veya emekli pek çok subay, üniversite rektörleri, gazeteciler ve bazı milletvekillerinin olduğu pek çok kişi terör örgütüne üye olmak suçundan müebbet ağır hapse veya bazı hakların büsbütün kısıtlandığı, ağırlaştırılmış müebbet ağır hapse mahkum edildiler. Davanın yargıtay safhası olduğundan , diğer bir deyişle kesin hüküm verilmediğinden gene kararlar hakkından yorum yapmayarak bazılarını bir süre daha üzeceğim. Her zaman söylediğim gibi hukuk herkese bir gün lazım olacaktır...

Ancak, hiçbirşey söylemeyip susup oturmak da yapabileceğim iş değil. Şimdilik basında yer alan bazı yazılardan alıntı yapmakla yetineceğim. Herşeyden önce gazetenin birinde bir köşeyi siyasi nedenlerle ve yağ çeke çeke işgal etmek gazetecilik değildir. Bunun adına başka bir şey derler ama hadi neyse.

İşte iki tanesi; 651 duruşma yapılmış, birleşen davalardakilerle birlikte; hepsi aleni. El insaf yani. 651 duruşma yapılmış aleni de, şimdi bir duruşmanın alenisi olup olamadığına mı takıldınız? Bu duruşmada, savunmaya söz verme, delil tartışması, itiraz, izahat, bilirkişi incelemesi vs.. Şu bu yok ki.Mahkeme, direkt kararını açıklayacak.. Kararın açıklanacağı duruşmayı, sıradan duruşma mı sanıyorsunuz siz? Ki, “Hepimiz girip, duruşmayı izleyecektik.. Niye almadılar bizi?” diye olay çıkarıyorsunuz..

“Tuncay Özkan’ın suçu ne?” diyorlar..

Sayayım mı?

Açın arşivleri..

Kanalturk’de Pazar günleri, Kemal Yavuz ve Cüneyt Arcayürek ile yaptığı programlardaki, “derin iz”leri takip edin, görürsünüz suçlarını..

“Konuşmadan müebbet mi çıktı?” diye itiraz etmeyin hemen.

Konuşmaların arkasındaki “derin iz”lerden bahsediyorum.

Akit’i canlı yayında yırtıp, yere atma cesaretini ona veren “derin el”lerle işbirliğinden bahsediyorum..

“Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilirse, Çankaya yollarına yatarız, yine onu Çankaya’ya sokmayız” dedirten,

Diyorlar ki, Mustafa Balbay’ın bu kadar ceza alacak ne suçu vardı?

Daha ne yapacaktı, ki Balbay..

Bu ülkenin en önemli kurumlarından birisi olan TSK içinde, “Genç subaylar rahatsız” manşetini attıran o değil miydi?

Bu başlığı attıran adama verilen ceza, bana sorarsanız az bile..

Elinde silah olan... Vergilerle alınmış tanklar, tüfekler, toplara hükmeden askerleri..

Hükümetin başında bir amir gibi gösteren.. Dahası; üst düzey subayların tavırlarını da yeterli görmeyip, alttakilerin hükümeti devireceğini ima eden kışkırtmaların sahibine, beraat mi bekliyordunuz siz?

Şimdi bu kararlardan sonra..

Sırada Ergenekon’un iş çevreleri ayağının derdest edilmesi var.

Tabi onların yanında, bir de kartel medyası...

Onlar da derdest edilince, bakın o zaman, “Devireceğiz. Ayaklanın.. Sıcak geçecek” lafları bir daha edilebiliyor mu?

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Davası beklendiği gibi mahkumiyetlerle sonuçlandı.Diğer NATO üyesi ülkelerin yıllar önce yaptığı tasfiyeyi gecikmeli ve eksik biçimde sağlayabildik.Darbe yapmanın ve şartları olgunlaştırmak üzere toplum mühendisliğinegirişmenin suç olduğu, kayıtlara bir kez dahageçirildi. Balyoz Darbe Davası ile birbirini teyiteden, tamamlayan iki karar verilmiş oldu.‘yetmez ama evet’.

İlker Başbuğ etrafında bir fırtına koparılacağısinyalleri var.Birgenelkurmay başkanı nasıl terörörgütü lideri olabilirmiş; bütün Silahlı Kuvvetler’e hakaretmiş bu suçlama!

Her iki yazıdan da görüleceği gibi, yazarlar, yazı yazmak ve bir fikir açıklayarak bunu savunmak yerine kimbilir hangi sebeplerle birikmiş öfkelerini dışa vuruyorlar. Eğer buna gazetecilik diyorsanız söyleyecek bir şeyim yoktur.

Sonuç şu, henüz tartışmalı bir biçimde sonuçlanmış ilk aşamayı ,dava sonuçlandı biçiminde neden anlatmaya çalışıyorsunuz. Önce Yargıtaydan sonra Anayasa mahkemesinden ve iç hukuk tüketildikten sonra AHİM den farklı bir karar çıkarsa o zaman ne diye  cek ve de ne yazacaksınız... Üstelik sizi bir şekilde destekleyip kışkırtanlar o zamana ne söyleleyecekler en önemlisi nerede olacaklar...

 
Toplam blog
: 89
: 321
Kayıt tarihi
: 27.07.09
 
 

ODTÜ 1970 Kimya Bölümü mezunuyum. Çalışma hayatımın bir bölümü kamuda bir bölümü ise özel sektörd..