Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ergenekon aşuresi

Ergenekon aşuresi
 

Aşuremiz, iktidar partisine öyle ya da böyle karşı çıkabilecek, görüş beyan edebilecek, muhalefet olabilecek çoğunluğu siyasi görüşü her ne olur ise olsun, toplum bu görüşlere ister katılsın, ister katılmasın, en büyük ülküsü, ülkesine öyle ya da böyle sahip çıkmak olan ve bu ülkü doğrultusunda yaşamlarını harcamış, yıllarını vermiş insanların, asker, aydın, okur yazar, araştırmacı pek çok insanı susturmak, geri püskürtmek, onları toplum nezdinde karalamak ve kendilerinin tek güç tek hakimiyet olduğunu göstermek gibi bir hayra hizmet etmek üzere hazırlanmıştır.

YARDIMCI MALZEMELER :

Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Sinan Aygün, Mustafa Balbay, Kemal Aydın,Neriman Aydın, Hamza Demir, İlker Güven,Levent Ersöz, Ufuk Büyükçelebi, Erol Mütercimler, Adnan Türkan, Birol Başaran, Tunç Akkoç ,Dursun Ali Toroman, Ercüment Ovalı, Atilla Uğur,Osman Gürbüz, Siyami Yalçın, M.Murat Avar,Turhan Çömez

TEMEL MALZEMELER :

Veli Küçük,Mehmet Zekeriye Öztürk, Fevziye Erenerol, Güler Kömürcü, Sami Hoştan, Ali Yasak, Mehmet Fikri Karadağ, Hüseyin Gazi Oğuz, Kahraman Şahin, Oğuz Alpaslan Abdülkadir, Raif Görüm, Hüseyin Görüm, Ümit Oğuztan, Erdal İrtem, Kemal Kerinçsiz, Engin Zorba, Asım Deniz, Atilla Aksu, Murat Özkan,Satılmış Balkaş, Mehmet Boğazkaya, Emin Caner Yiğit, Erol Ölmez, Yusuf Görüm, Müzeyyen Şen, Ayşe Ceylan Geçyol, Anatoli Madjar,Muhammed Yüce,

29-Erkut Ersoy, Yaşar Aslanköylü, Tanju Okan, Ahmet Ceyhan, Fuat Turgut

YAPILIŞI : Ülküsü, amacı, hayat görüşü ve söylemleri çok çok farklı 50 kadar malzemeyi alırsınız. Özellikle dikkat etmeniz gereken husus bu malzemelerin çok çok farlı olması ve değil aynı amaçta bir arada olmak, aynı yerde bile bir dakikan fazla bir arada olsalar bundan utanç duyacak insanlar olmaları gerekir seçeceğiniz malzemelerin. Öyle olmalıdır ki bu aşureyi yiyen “vay anasını biz bu güne kadar hiç aşure yememişiz laf salatası ile karnımız doyrulmuş!” diyebilsin. Unutmayınız ki aşurelerin en büyük özelliği bol miktarda farklı özellikteki malzemenin harmanlanmasıdır.Tatlısı, tuzlusu, meyvesi, yemişi, fıstığı, her türden malzemesi ne kadar bol olursa o kadar lezetti olur.

Malzemeleri 13 ay kadar bir sürede alırsınız, orta ateşte hazırlanmış 2500 sayfalık bir iddianamenin içine atarsınız. İçine tat versin diye bir kilo kadar “Terör Örgütü” oluşturmak suçunu ilave edersiniz.

Son operasyonda gözaltına alınan yardımcı malzemeleri, elde edilen yeni delillerin değerlendirilip eklenmesini beklemeden, gerekirse daha sonra "ek iddianame" verilmek üzere aşure piştikten sonra servis yaparken üzerine ekmek için bir kenarda bekletirsiniz.

Yardımcı malzemeler toplanırken mutfak şefinin “hukuk ve siyaset iç içedir.” şeklinde bir demeç vermesi, aşure sevmeyenlere hiç etkisi olmasa bile aşure sevenlerin kafalarının karışması açısından çok önemlidir. Eğer Aşurenin içne dahil edilmemiş tek tük aydın, sözünü esirgemeyen, ülküsünün peşinde giden ve demokratik bir ülkede yaşadığını düşünen malzeme kalmışsa da bu çok öneli değildir. Keza aşure’yi çoğu insan sever ve doğal olarak da afiyetle yer. Geri kalan tek tük aşure sevmeyen ise nasılsa etkisiz eleman olarak kalacaklardır. Oysaki aşure sevmeyen o tek tük insan hukuk ve yargının bağımsız olması gerektiğini, gerçek demokratik bir ülkede, hukukun siyasi bir amaca hizmet etmemesi gerektiğini ve fikri hür,vicdanı hür, söylemi hür insanlarla bir ülkenin her zaman daha ileri gideceğini bilirler. Oysaki güç tehlikeli bir şeydir. Güç bilginin sadece kendisinde olmasını ister.

Önümüzdeki günlerde aşuremiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiş olacak. Hepimize afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..