Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Ergenekon'da haklı çıktınız

Hurşit Tolon'u daha önceden ne doğru düzgün duydum ne de hakkında bir bilgim vardı.

Ancak böyle olmasına rağmen, olan biteni görünce, bazı aklı evvellerin, izandan yoksunların, ya da daha kötüsü tarafgir siyaset bezirganlarının somut bir suçlama, delil olmamasına rağmen, bu kişiler hakkında yargısız infazlarını görünce, nasıl ki, geçmişte, suikastlere kurban gidenlere yargısız infaz yapıldığında ruhlarımız yıkıma uğramışsa, bu yoz yargısız infazlarla benzer bir yeniden yıkıma uğramıştı. Kim olursa olsun, hakkında kesin bir delil olmayan insan, herkes kadar namusludur, ama delil olup olmadığını bilmediği halde, bu kişileri çeşitli varsayımlara dayanarak suçlu görmek ise namussuzluktur. Ne yazık ki bu niteliğin taşıyıcısı olan az da olsa insan ve yapı gördük.

Hurşit Tolon açıklama yaptı mı bilmiyorum.. ancak şöyle bir açıklama yapması uygun olurdu:

'Benim 7 ay tutuklu kalmam önemsiz, yeter ki, bu durumum, belli kesimler ve düşünceler üzerinde oynanmak istenen oyunları deşifre edebilmiş olsun. Kandırılmış, angajmana alınmış insanlara mahmuz olabilsin.'

Her türlü alavereye, angajmana, bilgi kirliliğine, manipülasyona rağmen, bu olayda, suçlu olduğu konusunda hiç bir bilinen somut delil olmayan insanları suçlamama erdemini gösteren, ve bu kadarcık basit bir insani hasletten yoksun olan, nerdeyse gözüdönmüşçe bu kişilere saldıranları hizaya çağıran sağduyulu insanlar haklı çıktınız, çıkmaya devam ediyorsunuz.

Hiçbir siyasi, sosyal, maddi ve manevi çıkar, erdemli olmaktan daha değerli olamaz.
Lütfen erdemi çıkarınıza, angajmanınıza, kişisel hırslarınıza satmayınız! No virtue, no man!


 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..