Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon Davası sonuçlandı

Ergenekon Davası sonuçlandı
 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, 90 yıllık tarihinde kara leke olarak yer bulacak olan davalarından ”ERGENEKON DAVASI” mahkeme yönüyle bugün tamamlandı.

300 e yakın sanıklara haklarındaki kararlar yüzlerine okundu ve 19 kişi mevcut düzeni yıkmak, terör amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak suçları ile defalarca müebbet hapis cezasına mahkûm edildiler.

Türk Silahlı kuvvetlerinin komuta kademesinde yıllarca görev yapmış, bırakın 3 5 asker idare etmeyi, ordulara hükmetmiş Generaller müebbet hapis ile cezalandırılırken, Danıştay saldırısının zanlılarından birisi ise tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Mahkeme sürecinde 1 milyona yakın evrak, doküman ve sözde deliller var ve bunların sadece incelenmesi 10 yılı bulması matematiksel olarak hesaplanırken 350 civarı duruşma ile 4,5 yılda sonuçlanması ne kadar da düşündürücü. Görevleri esnasında yaklaşık 850 bin kişiden oluşan orduyu komuta eden insanlar böylesine bir eyleme dahi start vermemişlerken emekli olduklarında darbe yapacak olmaları da farklı bir nokta. Zira konunun başladığı nokta da malum gecekonduda bulunan 450 adet el bombası vardı. O kadar tanklar, tüfekler, hepsinden de önemlisi silahlı kuvvetlerin tamamı varken 450 adet el bombası ile yapacaklardıysa da ayrı bir taktir gerekir. Hele, hele gizli tanıklardan birisi ise adını bile dile getirmek istemediğim bir terör örgütünün sözde üst yöneticilerinden biri olduğu ve  asıl o örgütün amacının Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek amaçlı olduğu düşünülür ve bu kişinin beyanları mahkemece doğru kabul edilerek suçlar sabit görülüyorsa bu komediden başka bir şey değildir.

Dünya siyasi tarihine bakıldığında, Alman nazi dönemimde bile hiçbir mahkeme sanık yakınlarından yoksun yapılmamıştır. Özellikle dikta rejimlerde buna çok dikkat edilmiştir. Alman nazi döneminde DİMİTROV davası ve yapmış olduğu savunmayı mutlaka bir şekilde okumanızı tavsiye ederim. Ne demek istediği yıllar sonra günümüz dünyasında daha iyi anlaşılmaktadır ki bu savunması sonrasında beraatine karar verilmiştir.

Adalet Mülkün temelidir. Umarım Yargıtay aşamasında dünya da hukukun ve adaletin sembolü olan teraziyi tutan kadın, bu sefer teraziyi hakkı ve hakkaniyetiyle taşımayı becerir.

 
Toplam blog
: 15
: 1288
Kayıt tarihi
: 10.12.10
 
 

3 Ekim 1971'de Almanya'da dünyaya geldim. Hakedene sevgiyi vermek üzerine kurulmuştur dünyam. ..