Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon Destanı ve operasyonu

Ergenekon Destanı ve operasyonu
 

Genellikle yapılan operasyonlara veya toplum olarak etkilenebilecek durum ve olaylara, insanlar tarafından bir isim verilir. ABD de fırtınalara, yapılan tatbikatlara vesaire. Bizim ülkemizde de Ergenekon Operasyonu diye bir operasyon yapıldı. Bu operasyonu ilk duyduğumda kendi kendime sormadan edemedim. Neden Ergenekon Operasyonu olarak söz konusu operasyon tanımlandı? Acaba operasyonla ilgili tüm kişilerin kendi aralarında bir çeşit şifre olarak bu destanı kullanmalarından ötürü mü yoksa, bu operasyona başlayanların düşünerek böyle bir isim takmaları mı söz konusu olan?

Ergenekon Destanı'nı kısaca özetlersek, bir Hun, Moğol savaşı'nda Moğolların hepsi öldürülür, sadece iki çift canlı kalır ve bir vadiye sığınırlar. O vadide gözden uzak 400 yıl boyunca çoğalarak büyürler ve en sonunda vadiye sığmayarak, dışarı açılırlar. İşte bu. Şimdi gelelim sorumuza yeniden, neden Ergenekon operasyonu?

Birinci cevap Ergenekon sanıklarını, yıllarca bir oluşum içinde giderek teşkilatlanması ve en sonunda deşifre edilmesi ki, bunda kendi istekleriyle değil, dışarıdan bir müdehale ile açığa çıkmaları.

İkinci cevap, Türkiye'de yıllar boyunca sessizce, fazla dikkat çekmeden büyüyen, gelişen bir kesimin, şimdi yeterli ve elverişli şartlara, uygun koşullara, sahip olduktan sonra, saklanmış oldukları vadiden dışarı çıkıp, sessizliklerini bozup, elindeki tüm güçle Türkiye'yi ele geçirmeye çalışmaları.

Ramazan dolayısıyla fazla uzun yazmıyorum. Yorumu size bırakıyorum.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..