Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon dizisi

Ergenekon Soruşturması kapsamında, dün birçok ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonlar da öğretim üyeleri, eski rektörler ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin birçok ilde ki şube başkanları gözaltına alındı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu ülkede eğitim aşkıyla çalışan ve 29 bin üniversite öğrencisiyle, 36 bin kız çocuğunun eğitimine yardımcı olan bir dernek. Bu derneğin başkanı da tam bir vatansever olan Sayın Türkan Saylanın evinde de dün aramalar yapıldı. Ülke genelinde ki şubelerde de yapılan aramalarda burs verilen öğrencilerin de bilgileri kopyalanmadan aslı alınmış. Bu gerçekten çok üzücü bir durum çünkü, bu ay 29 bin üniversiteli genç ile 36 bin kız çocuğu burs alamayacaklar. En çok ta buna üzülüyordu Türkan Hoca...

Ergenekon Soruşturması kapsamında yapılan bütün operasyonların zamanlamaları da çok ilginç. Ne zaman ülke gündeminde çok önemli bir konu olsa, hemen Ergenekon da gözaltılar başlıyor. Ülkemizin gündemin de şu anda Ermenistan ile sınır kapılarının açılması konusu var. Ermenistan Cumhurbaşkanı, 7 Ekimde ki Türkiye-Ermenistan milli maçı için "Sınır kapısından Türkiye'ye gitmeyi umuyorum" diye bir açıklama yapıyor. Türk halkı bu açıklamanın ardından ister istemez acaba sınır kapısı açılacak mı diye düşünmüyor değil. Her ne kadar Başbakanımız, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmediği sürece sınır kapıları açılmayacak" dese de halk yine de endişeli. Nitekim Başbakan, Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği için onay vermeyeceğiz dese de 1 gün sonra buna onay vermişti. Bu yüzden Türk halkı çok endişeli.

Böyle bir ortamda Ergenekon operasyonu yapıldığı zaman, bu olay ikinci plana atıp halka bu olay unutturmak isteniyor.

Ergenekon Soruşturması bence Senaryosu hazırlanmış bir dizi olmuştur. Dün yapılan operasyonlar da bu dizinin bu sefer ki bölümüdür. Dizinin aslı konusu da Türkiye de Atatürkçü Düşünceyi yok etmektir. Bunu da işte böyle vatansever, laik, cumhuriyetçi insanları birer ikişer toplayarak Atatürkçüleri yıpratmak istiyorlar.

Ergenekon Soruşturması gerçekten desteklediğim bir soruşturmaydı. Fakat dediğim gibi bu artık bir dizi olmuştur. Gerçekten ülke de darbe ortamı yaratmaya çalışan, yasadışı çetelerin adalet önünde yargılanması gerektiğine inanıyorum ama bu olayın artık cılkı çıktı. Nerede muhalif bir gazeteci, nerede bir sosyal yardımlaşma derneği var hemen onları suçlu göster bu olmaz. Ergenekon Soruşturması artık hedefinden sapmış, iktidar partisinin yönlendirmesiyle ilerlemekte olan bir dava haline gelmiştir.

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..