Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon fragman hızında yaşanıyor...

Ana haber bültenleri, ardı ardına yayımlanan film fragmanları gibi...

Her gün bir öncekinden çok farklı başlıklarla geliyor karşımıza, tabi birde destekledikleri ideolojiye göre yorum farkıyla!

Ergenekon mesela, ilk gösretimi çok tutulan ve devam niteliğinde seri olarak çekimi yapılıp gösterime sokulan Siyaset-Mafya-Terör üçgeni üzerine kurgulanmış, ama her seferinde yeni bölümlerinde yeni isimlerle karşılaştığımız bir film. Ne ilginçtir ki , hükümet bu filmi rutin aralıklarla değilde, tamda başı kendisini ve idaresini zora sokacak olaylar geliştiğinde vizyona sokuyor.
Siyasi partilerin yerel seçim savaşları, Gazze dramı, nereden geçtiği bir türlü tespit edilemeyen ekonomik kriz, doğalgaz faciaları, Gökçek-Kılıçtaroğlu düellosu, cinnet geçiren eşlerin korkunç cinayet haberleri, yargıtay krizi, kürtçe tv, Bush-Pabuç komedisi, Hizbullah operasyonları...son iki haftanın haber fragmanları.

Şimdi düşünelim,

ERGENEKON...

Tuncay GÜNEY gibi kimliğini, statüsünü, işini, görevini bile ''tanımlayamadığınız'' bir şahsın açıklamalarıyla düğümü çözmeye başlıyorsunuz. Devleti illegal yollardan ele geçirmeye, toplumda korku ve kaos ortamı oluşturarak istikrarı bozmaya, farklı kanatlarda faaliyet gösteren illegal terör örgütlerine silah ve finans desteği sağlamaya çalışan ve ne yazıkki ucu bucağı olmayan bir oluşumu ele geçiriyorsunuz.

Türk siyaset tarihini son 20-30 yıllık döneminde işlenen, yaşanan tüm olayları bu grupla ilişkilendirecek argümanlara sahip olduğunuzu söylüyorsunuz.
Yapılanmayı deşifre etmek yerine ''ilişkilendirerek'' sayısız gözaltı kararı çıkarıyorsunuz.

Her nedense tüm Türkiye 'de bir adamları, bir mekanları olan bu örgütün içinize sızmayı başaran flaş bir ismi hiç olmuyor. Hemde amaçları sizi tepetaklak etmekken...İlginç ! İçinizden çatlak ses hiç çıkmıyor, mevcut yönetimde çürük yumurta hiç yok !

Soruyorum,

Mademki tehlike böylesine büyük,

Mademki ortada ülkemizi bölmeye yönelik bir oluşum var,

Neden böylesine ciddi bir problem sıradan bir yargı olayı statüsünde çözüme bırakılıyor ?

Neden her seferinde mevcut hükümete ait sıkıntılı süreçler yaşandığında ''yeni bir dalga '' ile karşımıza çıkartılıyor ?

Çözemiyor muyuz, çözmek mi istemiyoruz?

11. Dalga ve yeni yüzlerle Ergenekon fragmanı ne zaman merakla bekliyorum...

 
Toplam blog
: 40
: 451
Kayıt tarihi
: 02.01.09
 
 

1970 yılı doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Zıraat fakültesi mezunuyum. Hayata hep ara..