Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Ergenekon Medya Bağlantısı

Ergenekon Medya Bağlantısı
 

Blog yazarları tartışıyor kategorisi altında, sevgili blog yazarları son göz altı ve tutuklamaları tartışıyor ve tabii ki her zamanki gibi, olaylara herkes kendi penceresinden bakıyor.

Görülen şu ki MB içindeki tarafgil yapılanma burada da kendini gösteriyor; yazarlarımızın çoğu RTE'nin yaklaşımından yola çıkarak bu insanlar sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklanmadıları görüşünü taşıyor. Bu gazetecilerin Ergenekon'a destek verdikleri önyargısı ile hareket ederek, son günlerde çok sık duyduğumuz "lütfen, yargıyı rahat bırakın, savcılar, hakimler işini yapsınlar" demeye getiriyorlar sözü.

Hatta işi medyanın manipülasyon yaparak Ergenekon davasını çıkmaza sokmaya çalışarak, bir anlamda darbe desteği yaptıklarını söyleyenler de çıkıyor hem Ulusal basında hem de MB içinde. Peki bir an için manipülasyon yapıldığını ve bu insanların gerçekten de hak ettikleri bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını kabul edelim.

Ben bugün yandaş medya diye adlandırdığımız bazı yayın organlarının sayfalarında gezindim ve manipülasyon nasıl yapılır, halkın kafası nasıl karıştırılır gerçeğini bir de onların ağzından ortaya koyalım düşüncesinden hareket ederek kısa bir değerlendirme yapmaya çalıştım.

Yeni Akit internet sitesinde öne çıkan haber şöyle:

- ETÖ'cü gazetecilerin CHP'yi dizayn savaşı. Bu haberde resim olarak Nedim Şener ve Soner Yalçın kullanılmış. Önce sormak istiyorum. Hani Ergenekon için terör kelimesi kullanılmayacaktı? Haber içeriğine genel olarak baktığınızda gerçekten de bu kişiler hakkında kesinleşmiş hüküm var sanırsınız.

Habervaktim.com'da ise aşağıdaki manşet öne çıkmış:

- Savaş Planları Ortaya Çıktı. Resimde Soner Yalçın kullanılmış. Haber yine tek taraflı ve tamamen önyargılı suçlamalarla dolu.

- Karanlık Oda'dan öyle bir belge çıktı ki! OdaTv yeni bir ad kazanmış.

Star Gazetesi:

- Ergenekon gündeminde yalan rüzgarı.

- Genelkurmay'dan Silivri'ye ziyaret. Bu noktada blog yazarlarından sevgili Ömer Sebahattin bu konuya çok kızgın, Silivri'nin ilçe olarak bir davayla ilgili anılmasından ve halkın gözünde Silivri'nin sadece cezaevi kavramıyla gündeme gelmesinden ki bence de çok haklı..

Samanyolu haber:

- Plan harfiyen uygulanmış.

-Şok Not: NTV ile irtibata devam! Belgesi ortaya çıktı; okuyunca dehşete düşeceksiniz...

Zaman internet sitesinde öne çıkarılan haberler:

- Yalan Rüzgarı. Bir diziye gönderme yapılıyor ve resimde Nedim Şener ve Ahmet Şık kullanılmış.

-Yaş mağduriyetini değerlendirecek komisyon sivillerden oluşmalı. Hangi siviller? Mesela AKP'den milletvekili adayı olup, seçilemedikleri takdirde yeni görevler bekleyecek bürokratlar olabilir mi?

Taraf daha farklı bir haberi öne çıkarmış ve alıştırma sürecine girmiş:

- Başörtülü vekile Türkiye hazır! Lütfen dikkat! Türbanlı değil, başörtülü. Önemli bir kavramsal manipülasyon..

Yazılan yazılarda tutuklanan gazatecilerin manipülasyon yaparak halkı yönlendirmek ve dolayısıyla da Ergenekon'a destek veren eylemler sergiledikleri, bu nedenle de tutuklanmalarının nerdeyse son derece doğru olduğunu söyleyen yaklaşımlar çoğunlukta. Cılız tepki ve sokağa çıkışlar ise bence sadece günü kurtarmak. Yani bakın biz de sizin tutuklanmanıza karşı çıktık, ama gücümüz yetmedi demek ister gibi.

Eğer bu gazeteciler savcılığın öne sürdüğü nedenlerden tutuklanıyorsa, o takdirde yukarıda örneklerini verdiğim haberleri yapan ve yayımlayan kuruluşların da bir an önce aynı soruşturmalardan geçmeleri gerekiyor. Yok diyorsanız ki bu kişiler özgür basının neferleri ve işlerini yapıyorlar, o zaman diğerleri niye tutuklu. Yani süren bir davanın karşısında olmak terörist olmayı, destekleyen ise vatansever olmayı mı hak ediyor. Tam tersi olsaydı yani cemaat yargılansaydı ve şu anda içeride olanlar savcıların tarafından yayın yapsa ve diğerleri de karşı yayın yapsaydı onların mı tutuklanmaları gerekecekti. Eğer diyorsanız ki evet zamanında bu da oldu, o zaman şimdi intikam mı alınıyor?

İleri demokrasi başlığını, yapılanların intikamını almak şeklinde mi okumak lazım ki Türkiye'nin üniter yapısını, laikliğini, dilini zedeleyecek her kim ise her türlü cezayı hak etmektedir.

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..