Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon'un bayrağı!

Ergenekon'un bayrağı!
 

Timetürk'ten..


Ergenekon davası toplum genelinin ilgisini kaybetmiş durumda. Aslında olması gereken de bu.. Dava yargıya intikal etmiştir ve yargı görevini yerine getirmektedir. Halkın yapacağı elbette adaletin tecellisini izlemekten ibaret olacaktır.

Olayın boyutları düşünüldüğünde aslında henüz bir arpa boyu yol alınmış durumda.. İlgilenenler görüyordur; dava ile ilgili olarak her duruşmada yeni bir şeyler çıkıyor ortaya..

En yeni bilgi de şu; Ergenekon terör örgütünün "bayrağı" da varmış. Üstelik bu bayrak biraz garip.. Bayrakta Türkçülüğün simgesi "Kurt" figürü yanısıra bir de, bugün İsrail bayrağında da bulunan "çift müselles" bulunuyor. Yani altı köşeli Davud yıldızı...

Yakın tarihimize bir bakalım: Genellikle Bozkurt figürünü sembol olarak kullanan "Türkçülük" Osmanlının son dönemlerinde Osmanlı entellektüeli içerisinde önemli yer tutuyor. Tanzimat döneminde ilk nüveleri görelen bu hareket giderek "Milli edebiyatı" ortaya çıkarıyor.

"Türk Milliyetçilği" diye bilinen bu hareketin teori bazında kurgulayıcısı Ziya Gökalp'tır. Bu yıllarda Tekinalp takma ismini kullanan bir "milliyetçi" yazar daha vardır. Bu yazarın gerçek ismi Moiz Cohen. Kendisi Yahudi asıllı bir Osmanlı.. Osmanlıdan Filistin topraklarını aşırmak isteyen siyonistler, Osmanlıyı parçalamak adına her türlü "milliyetçilik" e epeyce katkı sağlamışlardı yani.

Şimdi bu tarih sahnesi, Ergenekon bayrağında birleşmiş gibi duruyor. Bir tarafta, "Türkçülük" ün simgesi Kurt, bir tarafta Siyonizm'in sembolu çift üçken, yani Davud Yıldızı.. Bu iki figür bir bayrak üzerinde birleşmiş; Ergenekon Bayrağı oluşmuş.

Oysa "ulusal" cılar ağızlarını açtılar mı, Amerika'ya, İsrail'e demediklerini bırakmıyorlardı. Hatta, uluslararası arena da bu devletlerle iş birliği yapıyor diye, bugünkü Hükumeti "satılmış" ilan ediyorlardı.

O zaman, bu Siyonizmin simgesi bayrağınız da ne arıyor?

Bu bayrak gerçek mi, değil mi? Kim, kimden yana veya kimin adamı? Daha öğrenilecek çok şey var.

Ama önemli olan şu ki, "iş" yargıya intikal etmiştir ve bağımsız yargı neyin ne olduğunu ortaya çıkaracaktır.

Her ne kadar ilgisiz gibi duruyorsa da, halkımız da ortaya çıkacak olanın ne olduğunu ya da nelerin ortaya çıkacağını merakla bekliyor.

Millet her şeyin farkında; değilmiş gibi durduğuna bakmayın siz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..