Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon'un nihai noktası

Ergenekon'un nihai noktası, "Derin Devlet" olamaz mı?


Ergenekon davası ile ilgili iddianemenin açıklanmasına az kaldı. Ancak yazılı ve sözlü medyaya aktarılanlara baktığımızda, bu davanın daha da derinlere gideceği belli oluyor.

Türkiye'de şimdiye kadar çözümlenemeyen ya da belli bir yere geldikten sonra daha ileriye gidilmesine engel olunan ne varsa hepsi açığa çıkacak.

"Faili meçhul" ne kadar cinayet ve "suikast" varsa hepsinin, bu dava ile olan ilgisi ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Planlar açığa çıktıkça, bu kadar geniş bir teşkilatın kurulması ve yönetilmesi, tutuklanan iki emekli orgeneralin kapasitesini aşar gibi geliyor bana.

Bu teşkilat, bence, yıllardır çeşitli adlarla anılan "Derin Devlet"in ta kendisidir. Bu teşkilatın, birinci adamı ve etrafındaki yönetim kadrosunda bulunan kişilerden hiçbirinin, gözaltına alınanlar ve tutuklananlar arasında olmadığı görüşündeyim. Ayrıca, bu teşkilatın yurtdışı uzantılarının ve bağlantılarının da olduğunu düşünmek gerekir.

Eğer, savcılarımız hiçbir engel tanımadan yollarına devam ederlerse, önlerine çıkan her engeli yaşamlarını hiçe sayarak aşmaya çalışırlarsa, ülkesini gerçekten seven insanlarımızın desteği ile "Derin Devlet"in sonunu getirmek mümkündür.

Son noktaya gelinmiş gibidir.

Eğer, Anayasa Mahkemesi, AKP'yi kapatmaz ve karşılığında da bu dava tıkanır ve ilerleyemezse, kişisel çıkarlarını ülke çıkarların önüne koyan; halkı, kendi çıkarları için yönlendiren tüm siyasiler ve kendilerini seçilmişlerin önüne koyan tüm bürokratlar, günü geldiğinde halka hesap vermek zorunda kalacaklardır.


cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..