Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ergenekon

Ergenekon
 

bunlar, develt adına bize karşı kullanılmak istenen silahlar.


Derin sancımız bizi kemiren bitiren yaramız. (ergenekon). Varlığına mutlak ihtiyaç duyduğumuz Derin devletimiz olmazsa olmazımız. Bu günlerde kim nerden güç aldıysa ülkede neler değişti ise, üzerine gidiyorlar ağır abilerimiz sorgulanıyor yakalanıyor cephanelikleri açığa çıkarılıyor. Yazık oluyor karanlık güçlerimize onlar olmadan yaşamımız tehlike altında olacak..

İbretle izliyorum, varlığına çok daha önceden kanaat getirdiğim bu derin güçlerin deşifre oluşunu ve buna devlet sadece kendi devletleriymiş gibi onların sonsuza dek devam etmesi gereken saltanatları nın çöküşüymüş gibi derin tepki vermesi insanı hayrete düşürüyor. Baksanıza CHP lideri sözde Demokrat sözde solcu sözde Sosyal yapının savunucusu Deniz BAYKAL a, baksanıza YARSAV'ın tepkisine (yuh size be yazıklar olsun) bu u ülkede adaleti savunmak. Siz bunların bu davranışını desteklemeyi hangi anaysal ilkeye dayandırıp destekliyorsunuz hangi hukuk kuralları ihlal ediliyor.?

Ben anlamam arkadaşım, bu ülkede zamanında hangi önemli kurumun başında olmuş olduğuna bakılmaksızın, biri hakkında bir iddia varsa sorgulanabilmeli. Yargı herkese dokunabilmeli eğer bir dönem en tepe de bu ülkede hukuk kurallarının işlerliğini savunduysan, sende bu hukuk kurallarına güvenmeli ve senin içinde işlerliğinden kaçınmamalısın.

Unutulmasın ki güneydoğuda yargısız infazlar yapılırken kimse en ufak bir tepki vermedi, peki şimdi sormazlarmı size ey demokrasi ve insan hakları savunucuları orada katiller işbaşın da iken siz neden sustunuz? Belki de böyle bir açıklama getirmek mümkün. Sustunuz çünkü bu devlet adına işlenen cinayetler di ve siz kör sağır dilsizi oynama rolündeydiniz. Sizin için böyle davranmak daha doğru olandı, ne de olsa bu öldürülen sivil insanlar sizin gibi düşünmüyordu sizin kutsal gördüğünüz onlar içinde kutsal değildi, itaat etmiyorlardı, size ve anti demokratik sisteminize. Bu deşifre olan örgüte ilişkin BAHÇELİ'nin karanlık güçler açığa çıksın şeklindeki yaklaşımı taktirle karşılanması gereken bir siyasal irade dir. Toplumun talepleri ile örtüşen bir tutumdur.
Sözde Solcu BAYKAL'dan daha halkçı olduğu bir gerçek. Bu halkın üzerinde oynanan oyunlar bir son bulsun artık ve yüzde yüz iç savaş hazırlığında olan bu terörist örgütün bütün yönleri ile deşifre edilerek gerekli olan en ağır ceza ile cezalandırılması, bizlerin beklentisidir. Binlerce köyün yakılmasından sorumlu olanların, binlerce sivilin yargısız infazına gözyumanların bu yargılama sürecine dahil edilmesi gerektiğinide belirtmek istiyorum. Bunu halkım adına talepediyorum. Bütün derin işbirlikçilerin yargılanmasını istiyorum.

Umarım ülkemizde gerçek manada bireyi ve toplumun çıkarlarını esas alan, bu tür örgütlenmelere olanak vermeyen, Ortadoğu'da bir model de olabilecek, Demokratik cumhuriyet çatısı altında hukuk kurallarının işlediği ve güven duygusunun hakim olduğu, bir toplumsal mütabakat ın oluşması için önümüzdeki yıllar da iç barışın sağlanma durumu da sözkonusu olur. farklılıkların bir arada yaşayabildiği ekonomik sorunlarını çözebilen vatandaşa eğitim ve sağlık alanında yeterli hizmeti doğru bir politika sonucunda zamanında götürebilen bir ülke konumuna geliriz.

Güneşli güzel günlerde birlikte olmak dileği ile sevgiler saygılar..

 
Toplam blog
: 15
: 536
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

1975 Muş doğumluyum. Lise mezunu anadolu üniversitesi iktisat fak maliye bölümü öğrencisiyim. İnşaat..