Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '14

 
Kategori
Basketbol
 

Ergin Ataman ne yapıyor? Tanjeviç takımını iyi oynatmak mı işi?

Temmuz ayında gençler ve ümitler Avrupa'nın en büyüğü oldular. Her iki takımda finalde hiç zorlanmadı ve kupayı kaldırdı. Şampiyon olan 24 basketbolcu vardı. Bunların iki taneside MVP oldu.

Ağustos sonu başlayacak dünya kupası için bilet almayı başaramadık. FIBA nın yaptığı kıyak yada Türk Basketbolunun cebinden çıkan 500 bin euro harcamamız gerekti İspanya'daki şampiyonaya gitmek için. 

Bazıları Tanjeviç yanlışı diyordu ama gerçek başarısız Turgay Demirel den başkası değil. Ataman Tanjeviç'e e verilen şansın kendisine verilmesi gerektiğini savunuyordu. Haklıydıda bir basketbol ülkesi olan Türkiye dünya kupasına gitme şansını Turgay Demirel hataları ile kaçırdı.

Ergin Ataman 6-7 yıl gecikme ile geldiği takımda başarılı olmak istiyor. Açıkladığı takım ile bu başarıyı kısa zürede kazanmak istediğini gösterdi. Açıklanan takımda Cedi Osman dışında şampiyon 23 oyuncudan hiçbiri alınmadı. Özellikle MVP Egemen neden yok? Ona kimse bunu sormuyor. Ataman burada 40 yaşındaki Kerem Gönlüm e yer veriyor.

Kerem takıma katkı veremiyor. Enazından oynanan maçlarda böyle bir görüntü çizdi. Koşuyor o kadar pozitif başka katkısı yok. Bu oyuncudan gelecek için bir beklentisi olamaz. Neden Egemen değilde Kerem? Şampiyonlardan enaz 4 oyuncu alınabilirdi. Bu yürekli ve gelecek planları yapan bir coach un işi olurdu. Ataman bu cesareti gösteremedi.

Ataman ilk beş oynattığı Barış Hersek de eski Tanjeviç takımlarında gördüğümüz bir oyuncu ve beklentileri karşılayacak oyunları çok sık parkeye koyamıyor. Oğuz Savaş ve Kerem Tunçeri de takımdaki yaşlı oyuncular. Bu turnuvada ilk sekiz yada ilk altı yapabilmek zor gibi duruyor. Geleceğe yatırım yapmak oyuncu kazanmak ise hiç düşünülmedi. Sakat oyuncular olmasa Cedi Osman da takıma alınmayabilirdi. Ergin Ataman daha cesur olmalıydı.Günü ve kendini değil geleceği düşünebilirdi

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..